Trabzon'da SGK okullara indi!

 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca ilköğretim çağındaki çocuklarda sosyal güvenlik bilinci oluşturması amacıyla hazırlanan ‘Güven ve Yarışçı Çocuklar’ isimli kitap ve animasyon filmini içeren CD’lerin dağıtım töreni Trabzon Merkez ve Beşikdüzü ilçeleri

Trabzon'da SGK okullara indi!

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca ilköğretim çağındaki çocuklarda sosyal güvenlik bilinci oluşturması amacıyla hazırlanan ‘Güven ve Yarışçı Çocuklar’ isimli kitap ve animasyon filmini içeren CD’lerin dağıtım töreni Trabzon Merkez ve Beşikdüzü ilçelerinin ardından Akçaabat Cumhuriyet Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in , resmi daire müdürlerinin, sivil toplum kuruluşu başkanlarının, basın mensuplarının ,Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin,  öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törene öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Özellikle Güven ve Yarışçı Çocuklar isimli animasyon filmi öğrenciler tarafından dikkatle izlendi.

Törende konuşan Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, sosyal güvenliğin tanımını yaparak başladığı konuşmasını Sosyal Güvenlik Kurumu ve 5510 sayılı yasa ile getirilen yenilikleri anlatarak sürdürdü.

Bulut ’20.05.2006 tarih  ve 26173 sayılı 5502 sayılı yasa ile SGK kuruldu. 2008 yılında da farklı olan mevzuatlar birleştirilerek norm ve standart birliği sağlandı’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumuyla birlikte sağlık karnelerinin kaldırıldığını, TC Kimlik numarasıyla gelir ve aylık alma imkanı getirildiğini, yaşlı, kimsesiz ve güçsüz vatandaşların maaş kuyruklarına son verildiğini, yurtdışında çalışan vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik Yurt Danış birimi kurulduğunu, 65 yaş üzeri yaşlılar ve özürlülerin maaşlarının evlerinden ödenmeye başlandığını ifade eden Bulut, kayıt dışı istihdamla mücadele için altmış ayrı resmi kurumla protokol imzalandığını , ALO 170  uygulamasının ve kayıtlı istihdamı teşvik (KİT-UP) projesinin hayata geçirildiğinisöyledi. 

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaş memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunun da altını çizen Musa Bulut amaçlarının hizmetlerini hızlı,güvenilir ve güleryüzle yerine getirmek olduğunu belirtti.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse de bu sosyal proje için Sosyal Güvenlik Kurumuna teşekkür etti. Köse konuşmasında sosyal güvenliğin önemine değinerek kitap ve CD’leri okumaları ve izlemeleri konusunda öğrencilere öğütte bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürünün ardından söz alan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise Sosyal Güvenlik Kurumunun dünü ve bugününe dikkat çektiği konuşmasında yeni dönemde hayata geçirilen olumlu değişikliklerden söz etti.

Konuşmaların ardından kitap ve CD’ler protokol üyeleri ve öğretmenler tarafından öğrencilere dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel