Trabzon'da servisçiler bilgilendirildi

Trabzon'da öğrenci servis taşımacılığı yapanlara eğitim verildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir belediyesi UKOME ve Trabzon Umum Servis Araçları Odası tarafından düzenlenen eğitim proframa Trabzon Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Eğiti

Trabzon'da servisçiler bilgilendirildi
Trabzon'da öğrenci servis taşımacılığı yapanlara eğitim verildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir belediyesi UKOME ve Trabzon Umum Servis Araçları Odası tarafından düzenlenen eğitim proframa Trabzon Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Eğitim programına trafik şube müdürü Turgay Özkan, UKOME başkan yardımcısı Erdoğan Sadıklar, Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Tayyar Demir ile odaya kayıtlı servisçiler katıldı. Trafik şube Turgay özkan, servis sürücülerini bilgilendirirken, mutlaka kurallara uymaları konusunda uyarıda bulundu.
 
Özkan, "Okullar açıldı ve servisçilik başladı. Bunlar için gerekli izin ve prodedürlerle araçlarda bulunması gereken belgeler var. Minik çocukları taşıyorsunuz. Aileler size teslim ediyor. Çocuklar size emanet oluyor. Araçta bulunduğu sürece çocukların her türlü sorumluluğu size düşüyor. Çocukları taşırken kapısının önünde nizami bir şekilde alacaksınız. Binerken ve inerken siz de çocuklar da kurallara uyması lazım. Çocuklar trafiğe çok fazla dikakt edemez, burada size büyük görev düşüyor. Okula gittiğiniz zamanda okulun bahçesinde düzgün bir şekilde çocukları indireceksiniz. Kazalara sebebiyet vermemek için kurallara çok dikkat edeceksiniz. Araçlarınızı sürerken kurallara mutlaka uyacaksınız. kırmızı ışıkta geçme, hızlı seyretme yapmayacaksınız. kontrollerimiz sürecek ve kesinlikle müsammaya yer olmayacak. İlk okul ve okul öncesi eğitimde rehber personel istiyoruz, ortaokul ve lisederehber personel istemiyoruz. Sağlıklı bir şekilde kazasız belasız bir eğitim dönemi geçirelim. Denetimlerimiz çok sıkı olacak. Onun için kurallara uyun" dedi.
 
Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, "Emniyet, Büyükşehir UKOME ve servis araçları odası iş birliği ile 2014-2015 eğitim öğretim yılında çalışma yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda okullara giderek tüm arkadaşlarımızı bilgilendirdik. büyükşehir Belediyesi'ne de bu çalışmalarımızda bize araç tahsisinde bulunduğu için teşekkür ediyorum" diye konuştu. UKOME Müdür Yardımcısı Erdoğan Sadıklar'da belediyeden alınacak belgelerle alakalı sürücüleri bilgilendirdi. Konuşmaların ardından  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Samet Aslanbayrak tarafından servisçilere eğitim verildi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel