Trabzon'da şenliklere tepki!

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, "Ramazan'da yapılacak olan en önemli iş eğlenceymiş gibi Ramazan eğlencelerinin gündemde tutulması insanları camilerden uzaklaştırıyor" dedi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan'da yapılan bu

Trabzon'da şenliklere tepki!

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, "Ramazan'da yapılacak olan en önemli iş eğlenceymiş gibi Ramazan eğlencelerinin gündemde tutulması insanları camilerden uzaklaştırıyor" dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Veysel Çakı, Ramazan'da yapılan bu eğlencelere belediyelerin öncülük etmesinin üzücü olduğuna dikkat çekerek, "Ramazan'da eğlence olabilir ancak bunların sınırları bellidir. Son yıllarda bazıları bunu iyi niyetle yapabiliyor. Ramazan deyince sanki eğlence ayı. Gençlere böyle lanse edilmiş. Ramazan geldi şurada belediye şöyle eğlenceler, böyle eğlenceler. Halbuki Ramazan ibadet ayıdır. Meşru eğlenceye tabii ki karşı değiliz. İslam'da eğlenme gülme yok mu?
Tabii ki var. Ramazan ayında da eğlenilir ancak sanki Ramazan'ın ilk gündemi Ramazan'da yapılacak olan en önemli iş eğlenceymiş gibi halkın gündemine bu şekilde tutulması halkımızı camilerden uzaklaştırmaktadır. Halbuki biz gençlerimize, yavrularımıza Ramazan'da namazı, teravihi, orucun faziletini, Kur'an okumanın faziletini aşılamamız, onları teşvik etmemiz gerekirken böyle eğlence bölümünün çok fazlaca gündemde tutulması doğru değil. Bu konuda medyamızın da sorumluluk bilinci içinde hareket etmesi çok daha iyi olacaktır" diye konuştu.
Ramazan ayında teravih namazı için ortaya atılan söylemleri de sert bir şekilde eleştiren Çakı, teravih namazının birilerinin uydurduğu bir namaz olmadığını belirtti. Ulu orta ortaya atılan söylemlerle halkın kafasını karıştırılmaya çalışıldığını belirten Çakı, "Maalesef her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı yaklaştığında iyi niyetle bağdaştıramayacağımız insanlarımız, bilim adamları, ulu orta televizyonlara çıkarak teravih namazı ile ilgili, kurban ile ilgili, değişik dini konularla ilgili halkımızın
yarasına merhem olmayan, gündeminde olmayan konuları taşıyarak halkımızın beyinlerini kafalarını karıştırıyor. Bu ifadeler bizi son derece üzüyor. Bize niye susuyorsunuz cevap vermiyorsunuz şeklinde bir şeyler söyleniyor. Bundan son derece rahatsızız. Ama artık halkımız o konularda samimi olan ile olmayanı ayırt etmek durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konudaki görüşü bellidir. Teravih namazı birilerinin uydurduğu bir namaz değildir, peygamberimiz kılmıştır, kıldırmıştır, teşvik etmiştir. Ancak
farz bir namaz değildir, nafile bir namazdır. Ancak namaz kılmayanla uğraşılmıyor. Bırakınız teravihi, cuma namazını kılmayan insanlarımız var, vakit namazlarını eda etmeyen insanlar var. Namazı kıldığı halde namazın ruhunu sosyal hayata yansıtmayan insanlar var. Bunların problemleriyle uğraşılacağına 3-5 tane namaz kılan insanın, o namazın üzerinden seyirci toplama ve kendini medyaya taşıma konusundaki bu gayretler samimiyetle iyi niyetle bağdaştırmamız mümkün değil" şeklinde konuştu.
Trabzon'daki camilerde Somali'ye yardım kampanyasının devam ettiğini şu ana kadar 770 bin TL toplandığını belirten Çakı, "Ülke genelinde Somali'ye yardım kampanyası yapıldı. Trabzon'umuz her zaman olduğu gibi mesela Pakistan'daki deprem içinde Türkiye genelinde olduğu gibi yardım kampanyası yapıldı ve ilimiz bu konuda büyük bir başarı göstererek Türkiye genelinde ilk 10'a girdi. Somali'deki yardım konusu da halkımız tarafından takdire şayan bir kabul gördü. Şu ana kadar toplam 770 bin 47 TL yardım toplandı ki bu bizi son derece bizi mutlu etti. Hala yardım kampanyası devam ediyor. Halkımızın bu konuda ilgi ve alakasının devamını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel