Trabzon'da sendika kavgası sürüyor

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (ÇAYKUR) bir süredir sendikalar arasında yaşanan belirsizlik karakolluk oldu.MASADA ANLAŞAMAYINCA2009 yılında ÇAYKUR’da başlayan sendika savaşı yeni boyut kazanıyor. Türk İş’e bağlı Tek Gıda Sen ile Hak İş’in Öz Gıda Se

Trabzon'da sendika kavgası sürüyor

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (ÇAYKUR) bir süredir sendikalar arasında yaşanan belirsizlik karakolluk oldu.

MASADA ANLAŞAMAYINCA

2009 yılında ÇAYKUR’da başlayan sendika savaşı yeni boyut kazanıyor. Türk İş’e bağlı Tek Gıda Sen ile Hak İş’in Öz Gıda Sen arasında bir süredir yetki kavgası devam ediyordu. Mahkeme işçi sözleşme hakkını Tek Gıda’ya verirken sendika yetkilileri ÇAYKUR genel müdürlüğü ile müzakere aşamasında anlaşamamış üyelerine grev çağrısı yapmıştı. Tek Gıda’nın yapmış olduğu grev çağrısı üye işçileri tarafından olumlu cevap almaz iken Tek Gıda’ya bir darbe de ÖZ Gıda’dan geldi.

İŞÇİLERİ EMNİYETE ÇAĞIRIYORLAR

Öz Gıda Sendikası yetkilileri tarafından Tek Gıda’ya üye işçilerde usulsüzlük olduğunu belirterek Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  Öz Gıda yetkilileri savcılığa vermiş oldukları dilekçede “ Tek Gıda Sendikası yetkilileri tarafından 9 bin üyenin yerine başka kişiler imza attı. Ayrıca ölmüş ve emekli olan kişilerinde yerine imza attılar. Atılan bu sahte imzalar ile yetki aldı.” İfadelerini yer verildi. Rize savcılığı da ÇAYKUR’a ait çay fabrikalarının bulunduğu illere yazı göndererek kendi illerinde ikamet eden işçilerin bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne çağrılmasına karar verildi.

9 BİN İŞÇİYE EMNİYET İŞKENCESİ

Yeşil Çay işleme tesisleri ile paketleme fabrikasının bulunduğu illerin emniyet müdürlüğüne giden yazıların ardından il emniyet müdürlükleri işçiler hakkında işlem başlattı. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Diyarbakır, İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan fabrikalarda çalışan ve Tek Gıda üyesi olan işçiler bağlı oldukları il ve ilçe emniyet müdürlüklerine çağrılarak Kaçakçılık ve Organize suçlar biriminde ifadeleri alınıyor.

ÖZ GIDA BUNU HEP YAPIYOR

Öz Gıda sendikası aynı uygulamayı 2010 yılında “ Tek Gıda yetkilileri sahte imza atıyor.” Şeklinde şikayette bulunmuş ve o dönem Jandarma ekipleri 9 bin işçinin bilgisine başvurmuştu. Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu inceleme sonunda çıkan rapor Rize mahkemesine sunmuş ve Öz Gıda’nın iddiaları yalanlanmıştı. Jandarma raporuna tekrar itiraz eden Öz Gıda polis soruşturması ile konuyu tekrar mahkemeye taşıdı. 

Kaynak : Haber61.NEt

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler