Trabzon'da sanığa '10 yıl' hapis

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Fikret S. hazır bulundu. Hakkında, adam öldürmek suçundan dava açılan sanık Fikret S, duruşmadaki ifadesinde hiçbir zaman adam öldürme niyetinde olmadığını belirterek pişman olduğunu söyledi

Trabzon'da sanığa '10 yıl' hapis

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Fikret S. hazır bulundu. Hakkında, adam öldürmek suçundan dava açılan sanık Fikret S, duruşmadaki ifadesinde hiçbir zaman adam öldürme niyetinde olmadığını belirterek pişman olduğunu söyledi. 

Sanık Fikret S, ifadesinde, hiçbir zaman adam öldürecek pozisyonda ve niyetinde olmadığını belirterek "Olay, benim bir olay nedeniyle şahitlik yapmamdan sonra maktülün bana karşı sürekli saldırmasından kaynaklanmıştır. Sürekli üzerime gelmiştir, kendisiyle karşılaşmamak için sürekli kaçtım. İşime de gitmedim, son olarak ihtiyacım nedeniyle işe gitmek durumunda kaldım. İş yerime geldi, bu iş burada bu akşam bitecek şeklinde konuşma olunca elini beline doğru getirdi. Yapacak bir şeyim kalmadı, korktum
maktüle ateş ettim. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Fikret S'yi, "Usulen subuta eren maktül Kadir Hamzadayıoğlu'nu kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına" çarptırırken bu cezasını daha sonra "Olaydan önce maktülden kaynaklanan ve zincirleme şekilde kısa aralıklarla devam eden haksız hareketler, kül halinde şiddetli ve en ağır biçimde tahriki oluşturduğu. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları nazara alınarak 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına" karar verdi.
Mahkeme heyeti, sanık Fikret S'ye ayrıca yasak silah taşımak suçundan 10 ay hapis cezası verirken, bu cezasını daha sonra "Hükmün açıklanmasının geri bırakılması" yönünde karar verdi.

OLAY
Sürmene ilçesi Çarşı Mahallesi'nde bir inşaatın şantiyesinde 8 Şubat 2006 da olay meydana geldi. Fikret S (47) ile Kadir Hamzadayıoğlu (25) arasında tartışma yaşanmasının ardından Fikret S, Kadir Hamzadayıoğlu'na silahla ateş ederek ölümüne neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel