Trabzon'da sandıkta şok yaşadı'

Karadeniz fıkralarını aratmayan olay Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşandı. Geçtiğimiz ay yapılan mahalli seçimlerde beklediği oyu alamayan muhtar adayı, söz verdikleri halde kendisine oy vermeyenlerin samimiyetini test etmek ve ne kadar sevildiğini görmek

Trabzon'da sandıkta şok yaşadı'
Karadeniz fıkralarını aratmayan olay Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşandı. Geçtiğimiz ay yapılan mahalli seçimlerde beklediği oyu alamayan muhtar adayı, söz verdikleri halde kendisine oy vermeyenlerin samimiyetini test etmek ve ne kadar sevildiğini görmek için kendi ölüm ilanını verdi. 
 
Daha önce köy statüsündeyken Trabzon’un büyükşehir olmasıyla Araklı ilçesinin mahallesi olan Ayvadere'de yaşayan 4 çocuk babası Celal Karlankuş (55), 30 Mart’ta yapılan mahalli seçimlerinde mahallesinden muhtar adayı oldu. Diğer 4 rakibi gibi günlerce seçim çalışması yapan Karlankuş, kapı kapı dolaşarak yakınlarından ve vatandaşlardan destek istedi. Çok sayıda kişinin de söz vermesine rağmen seçim günü sandıklar açıldığında Karlankuş’a, 690 seçmeni bulunan ve yaklaşık 550 oyun kullanıldığı mahallede sadece 14 oy çıktı. Sonucu kabullenmekte zorlanan Karlankuş, büyük bir şok yaşadı. 
 
Kendisine verilen sözlerin sandığa yansımadığı için insanların samimiyetinden şüphe duymaya başlayan Karlankuş, söz verdikleri halde kendisine oy vermeyenlere ders vermek ve ne kadar sevildiğini test etmek için kendi ölüm ilanını vermeye karar verdi. Karlankuş, bir arkadaşını Araklı Belediyesi İlan Servisi’ne gönderdi ve merkezi anons sisteminden ölüm ilanını yaptırdı. 5 Mart Cumartesi günü Araklı Belediyesi’nden yapılan anonsta, ‘Ayvedere mahallesi sakinlerinden Halimbeyler'den merhum Bozbeyoğlu Celal Karlankuş Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip Hazer Camii’nden kaldırılacaktır’ diyordu. İlanı duyunca şok olan Karlankuş’un ailesi, akrabaları ve arkadaşları telaşla cenazeyi aramaya başladı. Yaklaşık 2 saat boyunca telefonlarına bakmayan Karlankuş ise bir arkadaşı aracılığı ile ilçede yaşanan karmaşayı takip etti. Sevenlerini daha fazla telaşlandırmak istemeyen Karlankuş, daha sonra ortaya çıktı ve soranlara da, toprağın altını kasdederek, ‘Aşağıdan geliyorum, orada da seçim telaşı var. Seçmen kağıdımı unutmuşum, onu almaya geldim’ esprisini yaptı.
 
Celal Karlankuş, yaptığı işin çok doğru olmadığını bildiğini, ‘beni sandığa gömdünüz, şimdi de toprağa gömün’ mesajı vermek için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. 
 
Seçim öncesi her aday gibi kendisinin de vatandaştan destek istediğini anlatan Karlankuş, şöyle konuştu: “Bana söz verenler oldu. Fakat sandıktan 14 oy çıkınca şok geçirdim. Demek ki insanlar beni sevmiyormuş. Aslında köyün yüzde 90’ın beni sever ama nedense 14 oy aydım. Bu da biraz gurur meselesi oldu. Demek ki kimse beni sevmiyor diye düşündüm. O şoku üzerimden atamadım. Çünkü bana söz verenlere göre en az 60-70 oyum kesindi. Ben buna çok üzüldüm. Seçimden sonra yine bana ‘merhaba’ diyen onlar olunca, bu sefer insanlara biraz küstüm. İnsanların bu samimiyetini test etmek için aslında yanlış ama böyle bir anons yaptırdım.” 
 
Ölüm ilanından sonra sevenlerinin ne kadar çok olduğunu gördüğünü ifade eden Karlankuş, “Yine de onlara teşekkür ediyorum. Beni sandıkta öldürdüler ama öldüğümde çok sevenim vardı.” dedi. İlandan sonra çok sayıda kişinin kendisini aramaya başladığını anlatan Karlankuş, “Çünkü ilandan 15 dakika önce beni görenler vardı. 1-2 saat ortalıktan kayboldum, telefonlara da bakmadım. Bu arada da birisini gönderdim, bak neler oluyor, kim ne yapıyor diye. Hastaneleri, orayı, burayı aradılar. Sonra samimi bir arkadaşım arayınca telefonu açtım ve durumu izah ettim.” ifadelerini kullandı. Karlankuş, ilandan kısa bir süre sonra daha fazla endişelendirmemek için eşini aradığını da kaydetti. 
 
Bir daha aday olmayı kesinlikle düşünmediğine vurgu yapan Karlankuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Çünkü ben bu insanlara güvenmiyorum. Bu insanlar kendi iradesini kullanamıyor. Eğer biz kendi irademizi kullanırsak bu devlete kadar uzanır. Devlet daha üstün olur. Eğer kişi iradesini kullanamıyorsa devlet de zayıf olur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel