Trabzon'da şaka gibi gerçek

 Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün işine yaradı. Tatbikat yapacak bina bulmakta zorluk çeken AFAD önceki gün Trabzon'un Pelitli Mahallesi'nde yıkılan bir apartmanda ‘Kentsel Arama Kurtarma

Trabzon'da şaka gibi gerçek

 

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılmaya başlanılan apartmanlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün işine yaradı. Tatbikat yapacak bina bulmakta zorluk çeken AFAD önceki gün Trabzon'un Pelitli Mahallesi'nde yıkılan bir apartmanda ‘Kentsel Arama Kurtarma Tatbikatı' gerçekleştirdi. Tatbikata AFAD, itfaiye, sağlık, UMKE, AKUT, Telekom ve SÜRAK ekipleri katıldı. 54 görevlinin yer aldığı ve senaryo gereği enkaz altında bir kişinin öldüğü tatbikatta, yaralı 4 kişinin kurtarılması ve sağlık birimlerine teslim edilmesi oldukça başarılı geçti.

POLİS VE İTFAİYEYE İHBAR YAPILDI

Tatbikat sırasında ilginç bir olay da yaşandı. Tatbikatı gören vatandaşlar, 155 Polis İmdat ve 110 itfaiye hattını arayarak "Bina çöktü, yaralılar taşınıyor, itfaiye gönderin" şeklinde ihbarda bulundu. İhbarı alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kısa sürede olay yerine ulaştı. Ancak tatbikat olduğunu gören ekip görev yerine geri döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler