Trabzon'da Sagopa Kajmer tepkisi

Trabzonlulara sanal alemde hakaret ettiği iddiasıyla, savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulan Sagopa Kajmer, bu Pazar Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda düzenlenecek olan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın kongresinde sahne alacak

Trabzon'da Sagopa Kajmer tepkisi

Trabzonlulara sanal alemde hakaret ettiği iddiasıyla, savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunulan Sagopa Kajmer, bu Pazar Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda düzenlenecek olan AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın kongresinde sahne alacak.

Bunun üzerine suç duyurusunda bulunan organizatör Haydar Sümer harekete geçerek yerel gazetelere ilan verdi ve “Edep be Yahu” başlığıyla, "Trabzonlulara aptal diyen bu adam ne yüzle bu şehre bir daha gelerek konser verecek" dedi.

Sagopa Kajmer olarak tanınan Yunus Özyavuz ve eşi Trabzon 3. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Özyavuz'un önümüzdeki duruşma tarihi ise 05.09.2012 günü saat 09:00.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı kongrede sanatçı Mustafa Ceceli’nin yanısıra Sagopa Kajmer de sahne alacak. 

"Sagopa Kajmer" olarak bilinen rap müzik sanatçısı Yunus Özyavuz, eşi ve bazı hayranları hakkında, Kajmer'in Trabzon'da vereceği konserin ses ve ışık sistemini düzenleyen organizatöre, ''hakaret ettikleri'', ''iftirada bulundukları'' ve ''hedef gösterdikleri'' iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Ses sistemi şirketi sahibi Haydar Sümer, 2 yıl önce yaşadıklarını ‘Edep Be Yahu’ başlıklı ilanla ifade ederek Sagopa Kajmer’in Trabzon’da sahne alacak olmasını protesto etti.

“Edep Be Yahu” başlığıyla ilan veren Sümer, ilanında şu ifadelere yer verdi: “Trabzonlulara aptal diyen bu adam ne yüzle bu şehre bir daha gelerek konser verecek. Bu sanatçı ne edeple Trabzon’a gelip konser verecek anlamış değilim. AK Parti’nin gençlik şölenine Trabzon’a küfür eden bu sanatçının davet edilmesini Trabzonlu olarak hayret ve üzüntü içinde karşılıyorum”

SANATÇILARI BAŞBAKAN ONAYLIYOR

Konuya ilişkin Haber61.net’e açıklama yapan AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, konsere Trabzon olarak ev sahipliği yapacaklarını, sanatçıların onayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştiğini belirtti.

Karaoğlu, “Konserde sahne alacak sanatçıları partimiz genel merkezi belirliyor ve Başbakanımız bu isimleri onaylıyor. Emniyet ile görüştük herhangi bir aranmasının olduğu yönünde bize bilgi vermediler. Ha davası varsa onu bilemem. Ama kendisi hafta sonu Trabzon’da sahne alacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel