Trabzon'da sağlıkta şiddet konuşuldu

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Tevfik Özlü, Trabzon Kamu Hastaneleri B

Trabzon'da sağlıkta şiddet konuşuldu

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Tevfik Özlü, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Kasapoğlu ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu Kamu Hastaneleri Birliği olarak bu sempozyumun ilk olduğunu ve bu tür sempozyumların devamının olacağını belirterek; hastanelerde bu tür olayların karşılık anlayış,hoşgörü ile çözümlenebileceğini ve yaşanan şiddet olaylarının çözümlenmesi ve yaşanmaması için böyle bir sempozyumun Trabzon’da yapıldığını, Trabzon’dan sonra tüm Türkiye’de aynı şekilde aynı ortak duygularla paylaşılmasını temenni etti.

Sempozyumda konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, sağlık çalışanlarına seslenerek, “Türkiye 2002 yılından itibaren sağlık alanında bir değişim ve dönüşüm yaşadı. En temel insan haklarından olan sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunmak için çeşitli projeler yapıldı.

Bütün bu yapılanlar sizlerin tüm sağlık çalışanlarının desteği ve emeği ile gerçekleştirilmiştir. Sizlerin yapmış olduğunuz kutsal meslek anlayışını her alanda anlattım ve anlatıyorum. Sizlerin büyük fedakarlıkları ile yapılan sağlık dönüşümleri hayata geçerken, vatandaşlara sizlerin göreviniz itibari ile ne kadar kutsal bir vazife ifa ettiğinizi ve ne kadar kıymetli olduğunuz maalesef anlatmakta eksik kaldık.

Bunun sonucunda da sağlıkta şiddet görüntüleri orta çıktı. Yapılan çalışmalar ve seminerler bu eksikliğimiz tamamlayacaktır. Tabi sizlerin insan sevgisi dolu güler yüzlü hizmetiniz mutlaka çok önemli bir kültürel kampanya olarak topluma yerleşmesini sağlayacaktır. Vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetlerini almaları için yapılan çalışmaları anlatmanın yanında onlara bu hizmetleri götüren sağlık çalışanlarımızın da nasıl zor ve fedakar bir hizmet verdiklerini bıkmadan, usanmadan basın yayın kuruluşlarımız, meslek odalarımız ve sivil toplum örgütlerimiz vasıtası ile anlatmalıyız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geçilen oturumlarda alanında uzaman konuşmacılar konu ile ilgili katılımcılara bilgiler verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel