Trabzon'da sağlıkta şiddet bitmiyor

Trabzon'da son 1 yıl içinde çeşitli kamu hastanelerinde görev yapan başta doktorlar olmak üzere sağlık personeline yönelik 95 şiddet olayı yaşandı. Trabzon’da son 1 yılda sağlık çalışanlarına darp, hakaret ve tehditte bulunmak suçundan 95 kişi hakkında da

Trabzon'da sağlıkta şiddet bitmiyor

Trabzon'da son 1 yıl içinde çeşitli kamu hastanelerinde görev yapan başta doktorlar olmak üzere sağlık personeline yönelik 95 şiddet olayı yaşandı. 

Trabzon’da son 1 yılda sağlık çalışanlarına darp, hakaret ve tehditte bulunmak suçundan 95 kişi hakkında dava açıldığını belirten Sağlık İl Müdürü Kemal Süleyman, "Sağlık personeline karşı işlenen suçlar nedeniyle yapılacak hukuki yardımın usul ve esasları hakkında yönetmenliğin yayınlandığı 28 Nisan 2012 tarihinden buyana 113 beyaz-kod hattına 95 bildirim yapılmıştır.
 
Bunların 73 tanesinde hukuki yardım talep edilmiş, 22 tanesinde ise personelimiz kendisine hukuki yardım yapılmasını istememiştir. Hukuki yardım talep eden 73 kişinin dosyaları halen İl Sağlık Müdürlüğü Avukatları Hizmetleri Bürosu tarafından takip edilmektedir" dedi.
 
8 KİŞİ HAKKINDA MAHKUMİYET KARARI
Biten adli dosyaların 8 tanesinde mahkumiyet kararı çıktığını belirten Süleyman, "Bu taleplerin 68 tanesi adli aşamada yani Cumhuriyet Savcığı yada mahkemede olup 17 tanesi sonuçlanmıştır. Biten adli dosyaların 8 tanesi mahkumiyet, 9 tanesi ise beraat ya da takipsizlikle sonuçlanmıştır. Hukuki yardım talep eden 73 kişiden geri kalan 5 kişinin dosyası ise kolluk makamları nezdinde tahkikatı halen devam etmektedir" diye konuştu.
 
Hukuki yardım talep etmeyen 22 kişi ile ilgili adli makamlara ihbar bildiriminde bulunulduğunu kaydeden Süleyman, "Bu kişilerle ilgili adli makamlardaki soruşturma ya da kovuşturmalar halen devam etmektedir. Ancak Bakanlığımızın hukuki yardımla ilgili düzenlemesi mağdur personelimizin kendisine hukuki yardım yapılması konusunda talepte bulunulmasını koşul olarak öngördüğünden Müdürlüğümüz Avukatlık Hizmetleri tarafından kendilerine hukuki yardım yapılmamıştır" şeklinde konuştu.
 
SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI
Trabzon Tabibler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan ise Türkiye'de son yıllarda en çok şiddete maruz kalan meslek grupları arasında sağlıkçıların geldiğini belirterek şiddeti yapanlara karşı mücadele için en etkin yasaların çıkması gerektiğini söyledi. Yaşanan şiddet nedeniyle halk ile karşı karşıya geldiklerini ifade eden Aslan, "Bizim bütün hedefimiz halkımıza sağlıklı, kaliteli hizmet sunmak. Ancak malesef sağlık çalışanları zaman zaman gerek darp edilerek zaman zaman da tehdit ve hakaretlere maruz kalıyor. Bu suçu işleyenlere gereken cezalar verilmiyor. Yıllardır söylüyoruz şiddet yasasını acilen çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler