Trabzon'da Sağlık buluşması bitti

Trabzon Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan 43 belediye başkanı ile konusunda uzman kişilerin katıldığı toplantılar Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı.Sağlıklı kentleşme ve kentsel dayanıklılık gündemiyle kentlerin depremlerden korunması i

Trabzon'da Sağlık buluşması bitti

Trabzon Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan 43 belediye başkanı ile konusunda uzman kişilerin katıldığı toplantılar Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Sağlıklı kentleşme ve kentsel dayanıklılık gündemiyle kentlerin depremlerden korunması için yapılacak çalışmaların ele alındığı oturumlarda ayrıca Birliğin 16. Olağan Meclis toplantısı da gerçekleştirildi. Buluşma kapsamında Trabzon Belediyesi'nin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirilen teknik gezi ile yerinde gören konuklar Trabzon'un son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini ifade ederek gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Trabzon Belediyesi'ne ve Trabzon halkına
teşekkür etti.

 Birlik ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da katıldığı Sağlıklı Kentler buluşmasında, "Afetler ve Kentsel Alanlara Etkileri, Kentsel Risklerin Azaltılması" konularının ele alındığı üç oturum yapıldı. Sağlıklı Kentler birliği toplantısı için Trabzon'a gelen misafirler kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkanı buldu. 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağlıklı Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "İnsanlarımızın daha yaşanabilir kentlerde barınması için bilgi birikimi ve tecrübelerin paylaşıldığı, projelerin geliştirildiği Sağlıklı Kentler Birliği toplantıları kapsamında düzenlenen programlarda Türkiye şehirlerinin daha yaşanılır hale getirilmesi hedefleniyor. 

Gelecek kuşaklara iyi kentler bırakmak için yapılan bilgi paylaşımları bize yol
haritası olacaktır. Buluşmaya katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler