Trabzon'da Rubbean bilmecesi!

Trabzon İl Özel İdaresi tarafından teşvik kapsamında Al Rubbean Firması’na 5 yıldızlı otel yapılmak üzere ihale yöntemiyle tahsis edilen Yalıncak’taki 16 bin m2’lik alan için tüm işlemler tamamlandı. 2010 yılı Nisan ayında ön sözleşme imzalayan firma, 201

Trabzon'da Rubbean bilmecesi!

Trabzon İl Özel İdaresi tarafından teşvik kapsamında Al Rubbean Firması’na 5 yıldızlı otel yapılmak üzere ihale yöntemiyle tahsis edilen Yalıncak’taki 16 bin m2’lik alan için tüm işlemler tamamlandı. 2010 yılı Nisan ayında ön sözleşme imzalayan firma, 2012 yılında ruhsatını almasına rağmen henüz inşaata başlamadı.

Kaya: Firma Kafamızı Karıştırdı
Rubbean Firması’nın kararsız kaldığı ve işi taşerona bırakmak istediği ileri sürülürken, şantiye sorumluluğuna İMO Başkanı Mustafa Yaylalı getirildi. Firmanın iyi niyetli olmadığını söyleyen İl Genel Meclisi Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Halil Kaya, “Ne başladı, ne vazgeçiyor. Adeta ipe un seriyor. Kafamız karışık” dedi.

Trabzon İl Özel İdaresi tarafından teşvik kapsamında All Rubbean Firması’na 5 yıldızlı otel yapılmak üzere tahsis edilen Yalıncak’taki 16 bin m2’lik alan için tüm işlemler tamamlandı. Ancak firma ne inşaata başlıyor ne de ‘ben bu işten vazgeçtim’ diyor.

6 Nisan 2012 tarihinde Zorlu Grand Otel’deki sunumda firma yetkilileri otelin temelinin 2012 Ağustos ya da Eylül ayında atılması, açılışının ise 2014 yılının ortalarında yapmayı planladıklarını, 210-230 yatak kapasiteli planlanan otelin 30 milyon dolarlık bir yatırım olacağını açıklamışlardı.

Trabzon İl Özel İdaresi’nin Yalıncak Beldesi Gülyalı Mahallesi’ndeki arsa ve binasının otel yapılmak şartıyla gerçekleştirilen yatırım ihalesini kazanan All Rubbean Group firması 2010 Nisan ayında ön sözleşmeyi imzalamıştı. Firmanın işi ağırdan alması Trabzon kamuoyunun tepkisine neden oluyor. Trabzon İl Genel Meclisi Sosyal İşler ve Kültür Komisyonu Başkanı Halim Kaya, “Bir an önce başlamasını bekliyoruz. Hayırlısıyla bekliyoruz. Ne vazgeçti ne de başlıyor. Yeri verirken çok kolaylıklar sağladık ama aynı iyi niyeti maalesef ilgili firmadan göremedik. Bütün işlemler yapılmasına rağmen hala başlamadı ipe adeta un seriyor. Trabzon’un da kafası karıştı. Firma bir açıklama yapsın. Yapacağım ya da yapmıyorum desin. Biz de işimizi bilelim” dedi. Yalıncak Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, “Bizden yana en küçük bir eksiklik bile yok. Biz onlara gerekli izinleri verdik. Ama hala başlamadılar. Tüm Trabzon gibi biz de bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler