Trabzon'da Ramazan'da israf uyarısı

Ramazan’da iftar sofralarında israfa kaçılmaması gerektiğini belirten Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, lüks otel ve restoranlarda iftar verilmesinden kaçınılmasını istedi.  Dinimizde israfın haram kılındığını ifade eden Müftü Demir, “İsraf sadece Rama

Trabzon'da Ramazan'da israf uyarısı
Ramazan’da iftar sofralarında israfa kaçılmaması gerektiğini belirten Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, lüks otel ve restoranlarda iftar verilmesinden kaçınılmasını istedi. 
 
Dinimizde israfın haram kılındığını ifade eden Müftü Demir, “İsraf sadece Ramazan’a mahsus değil, diğer zamanlarda da dinimizce haram kılınmıştır. Günlük hayatımızda, hayatımızın her safhasında yemede, içmede, giyimde, kuşamda hatta zaman israfı da söz konusu. Bu konularda her zaman dikkatli olmalıyız. Ramazan'da insanlar akşama kadar aç durduklarından iftar sofrasında doymayacaklarını zannediyorlar. Gerek evlerimizde yemek israfı, gerekse ekmek israfı söz konusu. Bu rahatsız edici bir seviyede. Zaten ülkemizde ekmek israfı hat safhada.
 
Bundan mutlaka vazgeçmeliyiz. Yemeklerimizi kendimize göre yapmalıyız. Lüks otellerde, lüks lokantalarda iftar vermekten kaçınmalıyız. İftar sofralarımıza sadece zenginleri değil, mutlaka fakirler, yoksullar, yetimleri de davet edelim. Soframızda şehit yakınları ve gaziler de bulunsun. Lüks otellerde değil de daha ziyade lükse kaçmama, tasarrufu ön plana tutmak suretiyle makul iftar sofralarının hazırlanmasında islami yönden fayda olduğunu zannediyorum. Vatandaşlarımızı biz bu konuda uyanıklığa davet ediyoruz. Gerek israf konusunda, gerekse lüks harcamalar konusunda iftar verirken, fakir fukarayı, yetimi yoksulu unutmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
 
"VATANDAŞLARIMIZI TRAFİK MAGANDASI OLMAMAYA DAVET EDİYORUM"
 
Ramazanlarda iftara yakın saatlerde özellikle trafik konusunda zaman zaman istenmeyen olayların yaşandığına da dikkat çeken Müftü Demir “İnsanımızı, vatandaşımızı öncelikle sükunete davet ediyoruz. İnsan aç olduğu zaman bunu imtihan aracı olarak görmesi lazım. Aç iken açın halini anlamayı bir ibadet olarak görmek lazım. Yani 'ben açım' diye bunu sinir vesilesi yapmamamız lazım. Vatandaşlarımızı trafikte, ne Ramazan içerisinde ne Ramazan'dan sonra her zaman sükunete davet ediyorum. Çünkü bir sinirle hiddetle trafiği açacak değiliz, trafik deki sorunları çözecek değiliz. İnsanımızı trafik magandası olmamaya davet ediyorum” diye konuştu. 
 
Ramazanlarda iftarın erken okunması, topun erken atılmasına zaman zaman rastlanıldığını belirten Demir, “Hatasız kul olmaz. İnsan beşerdir, şaşar ancak bu mazeret değil. Bilhassa görevlilerimizin gerek kendi din gönüllüsü kardeşlerimin, gerekse topu atan kardeşlerimin çok hassas olmaları çok dikkatli olmaları gerekir. Bu konuda biz hazırlıklarımızı yaptık. Arkadaşlarımızı bu konuda uyardık. İnşallah bizden kaynaklanan bir şey olmaz diye düşünüyoruz. Olmamasını da temenni ediyoruz. Ancak hatasız da olmuyor. Bunu bir mazeret olarak görmüyoruz” şeklinde konuştu. 
 
ÇOCUKLARINIZI KURAN KURSLARINA GÖNDERİN
 
Müftü Demir, okulların tatile girmesiyle birlikte Kuran Kursları'nın başladığını belirterek çocukları buralara beklediklerini söyledi. Müftü Demir, “Okulların tatil olmasıyla birlikte gerek Kuran Kurslarımızda gerekse camilerimizde 23 Haziran'dan itibaren yaz kurslarımıza başladık. İnsanımıza diyoruz ki bu bir fırsattır. Kuran eğitimi küçük yaşlarda verilirse daha da faydalı olacaktır. Teşkilat olarak hazırlığımızı yaptık. Yavrularımızı camilerimize Kuran Kurslarımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel