Trabzon'da ralli pisti gibi yol

 Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Gülbaharhatun Caddesi'nde hız yapan sürücüler ile tamir istasyonlarına giriş yapanların neden olduğu kazalar, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yeni trafik düzenlemesi ile caddenin ikiye ayrılarak kazal

Trabzon'da ralli pisti gibi yol

 

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Gülbaharhatun Caddesi'nde hız yapan sürücüler ile tamir istasyonlarına giriş yapanların neden olduğu kazalar, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yeni trafik düzenlemesi ile caddenin ikiye ayrılarak kazaların önüne geçilmesini istedi.
 
İlçenin Vakfıkebir-Yalıköy beldesi arasında bulunan Gülbahar Hatun Caddesi, eski karayolunda trafik kurallarının ihlal edilmesi ve gençlerin hız yapması nedeniyle sık sık kazalar yaşanıyor. Trafik ışığının bulunmadığı cadde üzerinde bulunan oto tamircilerine giriş yapan sürücülerin de kazalara neden olduğu belirtildi.
 
Caddede yaşanan kazalara yetkililerin çözüm bulmalarını isteyen Davut Şafak, "Bu yolda hep bir endişe duyuyoruz. Sahil yolunun yapılmasıyla eski karayolunun rahatlayacağını, trafiğin rahat akacağını düşünmüştük. Fakat trafiğin rahatlamasıyla bazı sürücüler bu yolu ralli alanı zannediyor. Bu caddede trafik canavarının önüne geçilemiyor. Bu noktada bugüne kadar çok sayıda kaza oldu. Bu noktanın güvenli hale getirilmesi için Gülbaharhatun Caddesi'nin ortadan bölünmesi gerekiyor. Bu noktanın güvenli hale getirilmesi için illa birçok ailenin ağlaması mı gerekiyor?" şeklinde tepki gösterdi.
 
Gülbaharhatun Caddesi'nde 2008 yılından bu gününe kadar 42 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 74 kişi yaralanırken, 10 kişi de hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel