Trabzon’da provokasyonlar olabilir

Bazı sol terör örgütleriyle de eylem birlikteliğine giren örgütün Ayazağa ve Malatya'daki gerçekleştirdiği eylemleri Mersin ve Trabzon gibi illere yaymayı planladığı da ileri sürüldü.İleri sürülen bu iddiaya ilişkin Malatya'da Ramazan ayının ilk günlerind

Trabzon’da provokasyonlar olabilir

Bazı sol terör örgütleriyle de eylem birlikteliğine giren örgütün Ayazağa ve Malatya'daki gerçekleştirdiği eylemleri Mersin ve Trabzon gibi illere yaymayı planladığı da ileri sürüldü.

İleri sürülen bu iddiaya ilişkin Malatya'da Ramazan ayının ilk günlerinde Alevi suni gerginliği çıkarılmış ve Malatya’daki gerilim günlerce sürmüştü. Alevi yurttaşlar evlerine hapsolmuştu. Olay sonradan anlaşılmış vatandaşları savura kaldıran davulcu bir alevi yurttaşı rahatsız etmiş olayı provokasyona dönüşmüştü.

Malatya’da çıkan olayların hemen öncesinde 24 Temmuz Salı günü Trabzon’da yaşanan olay ile benzerlik göstermekte.

Trabzon’da yaşayan Ordu nüfusuna kayıtlı ve Çingene diye tabir edilen yurttaşlar Trabzon Atatürk alanında çay içmek istemiş garson ile kısa süreli bir tartışma yaşanmış ve Malatya’da çıkan olaylar gibi bir anda olay saptırılmış cevrede bulunan Trabzonlu yurttaşlar Ordu nüfusuna kayıtlı vatandaşları linç etmek istemişlerdi. Bilinçsizce Çingene yurttaşların üzerine yürüyen vatandaşlar karşı gurubun doğu Kökenli olduğunu ve Trabzonlu garsonu dövmek istedikleri için böyle davrandıklarını söylemişlerdi.

Böylelikle ileri sürülen iddia doğruluk payı varsa Trabzon emniyetine teşekkür etmek gerek zamanında müdahalesi bu provokasyon engellendi.

Trabzon’da yaşayan yurttaşların bu tür provokasyonlara gelmeyerek daha sağduyulu olması gerekmekte. 

 

24 Temmuz 2012 - Salı günü olan olayın haberi için tıklayın 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel