Trabzon'da 'Protokol' semineri

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Verimlilik Şubesi Uzmanı Ahmet Can Yoldaş tarafından 'Protokol Kuralları' konulu seminer düzenlendi.Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda konuşan Yoldaş, "Protokol, D

Trabzon'da 'Protokol' semineri

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Verimlilik Şubesi Uzmanı Ahmet Can Yoldaş tarafından 'Protokol Kuralları' konulu seminer düzenlendi.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda konuşan Yoldaş, "Protokol, Devlet geleneklerinde, uluslararası ilişkilerde, sosyal davranış kurallarında, kamu ilişkilerinde, törenlerde, resmi ilişkilerde nezaketi temel alan bir sanatın, bir tekniğin uygulanmasına denir. Sosyal davranışın temelini oluşturan terbiye, nezaket ve zarafetin içerikleri protokol uygulamalarına yön verir ve anlam kazandırır. Bir insanın Niteliği kıyafeti ile, Nezaketi davranışıyla, Bilgisi konuşmasıyla, Becerisi işiyle, Görgüsü yemesi içmesiyle ortaya çıkar." dedi.

Protokolün, kamusal alanda, devlet ve kamu kurumlarının bulunduğu, hizmet ve etkinliklerini yönetildiği ve yürütüldüğü, yöneticilerin resmi sıfatla görev yaptığı toplantı, tören gibi kamusal kurumsal etkinliklerin düzenlendiği resmi yerler olduğunu anlatan Yoldaş, "Sosyal alanda, Devletin ve kamu kuruluşlarının halka hizmet sundukları, vatandaşların kamu hizmetlerinden yararlandıkları halka açık alanlardır." dedi.

Seminere, Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Hatipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fahri Bilici, Vakfıkebir İlçe Müftüsü Ahmet Tokdemir, Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, Sağlık Grup Başkanı Fatih Baran, Gıda Tarım ve Hay. Müdürü Remziye Kuleyin, daire amirleri, okul müdürleri ve yardımcıları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel