Trabzon'da polise ‘Sürdürürüm' dedi, 1 yıl yedi

Trabzon'da yanlış yere park ettiği iddiasıyla kendisine kesilen para cezasını iptal ettirmek için tartışan dolmuş şoförü A.U. (48) trafik polislerine yönelik "Siz vicdansızsınız, ş…siz. Size bu cezanın hesabını soracağım. Seni sürdüreceğim" sözleri 6 bin

Trabzon'da polise ‘Sürdürürüm' dedi, 1 yıl yedi

Trabzon'da yanlış yere park ettiği iddiasıyla kendisine kesilen para cezasını iptal ettirmek için tartışan dolmuş şoförü A.U. (48) trafik polislerine yönelik "Siz vicdansızsınız, ş…siz. Size bu cezanın hesabını soracağım. Seni sürdüreceğim" sözleri 6 bin TL'sine mal oldu. Trafik polislerinin şikayetçi olduğu A. U. tutuksuz yargılandığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 6 Bin TL de adli para cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde TCK 125/1 maddesi gereği hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan davanın karar duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan taksi şoförü A. U katılarak hazır bulundu. A. U. Yaptığı son savunmasında,"Müşteri bekliyordum. Polisler ruhsatımı istedi. Evrakları verdim. Bana 70 TL yanlış yere park cezası yazdı. Cezayı iptal ettirmek için kendisine ricada bulundum. Pişmanım" dedi. Mahkeme Başkanı taksi şoförü A. U.ya görevli memura tehdit ve hakaret sucundan 365 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Başkanı taksi şoförü A. U'nun duruşmadaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 304 güne indirerek günlüğü 20 TL'den 6080 TL para cezasına çevirerek cezayı 5 yıl erteledi.

Olay 18 Mayıs 2013 günü Trabzon'un en işlek caddelerinden biri olan Atatürk alanında saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne ekiplerin 14 Nisan 2013 tarihinde Trabzon'un en işlek caddelerinden biri olan Atatürk alanında saat 21.30 sıralarında park yasağı olan yere park eden 61 T 0018 plakalı dolmuş şoförü A. U'ya 70 TL para cezası kesildi. Kesilen para cezasına itiraz eden taksi şoförü Ali Fuat U. Trafik polisi Samet A.'Ya yönelik "Siz vicdansızsınız, ş…siz. Size bu cezanın hesabını soracağım. Seni sürdüreceğim" diye tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler