Trabzon'da polis öğrenciler...

"Topluma hizmet uygulamaları" dersi kapsamında, vatandaşları trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek amacıyla, polisler ile çeşitli etkinliklere katılıyor.   Trabzon'da üniversiteli 4 kız öğrenci, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakült

Trabzon'da polis öğrenciler...

"Topluma hizmet uygulamaları" dersi kapsamında, vatandaşları trafik kuralları konusunda bilinçlendirmek amacıyla, polisler ile çeşitli etkinliklere katılıyor.  

 

Trabzon'da üniversiteli 4 kız öğrenci,

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıfta eğitim veren "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi öğretim görevlisi, öğrencilerinden sınıfı geçebilmeleri için topluma yararlı olan 5 proje yapmasını istedi.

 

Final ve vize notu yerine geçecek topluma yararlı proje yapmak için harekete geçen öğrenciler Şebnem Toklu, Özlem Yardım, Nurdan Mazlum ve Kübra Tosun ise

 

"Trafik Haftası"nı da dikkate alarak, trafikteki sürücülerin eğitilmesi amacıyla bir proje yapmayı kararlaştırdı.

 

Bu çerçevede polisler ile irtibata geçen öğrenciler, Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri ile iş birliği yaparak kentte eğitim amaçlı çeşitli etkinlikler yapmaya başladı.

 

Öğrenciler, halen süren etkinlikler kapsamında kentte, beraberindeki polisler ile yayaların kırmızı ışıkta geçmesini önlemek ve araçlarında emniyet kemeri takmayan sürücüler ve yolcuları trafik kuralları konusunda uyarmak amacıyla denetimler yaptı.

 

-"CEZA YERİNE EĞİTİM VERMEK İSTEDİK"-

 

Öğrencilerden Şebnem Toklu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında proje gerçekleştirmemiz gerekiyordu. Bu yüzden Toplum Destekli polisler ve trafik polisleriyle iş birliği içinde bir proje gerçekleştirdik. Araçlarla ilgili bir uygulamamız oldu ve bu uygulamada emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesmek yerine önce bir eğitim vermek istedik" dedi.

 

Özlem Yardım da emniyet kemeri uygulamaları sırasında birçok kişinin emniyet kemeri takmadığını gözlemlediklerini belirterek, "Eğitimden sonra araçlarına binen sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını kontrol ettik, birçoğunun kemerini takarak ayrıldığını gördük, bu bizi sevindirdi" şeklinde konuştu.

 

Nurdan Mazlum ise aynı ders kapsamında sınıf arkadaşlarına İl Emniyet Müdürlüğündeki MOBESE merkezini gezdirdiklerini, Çarşıbaşı'nda bir okulun ilk yardım malzemelerini karşılamaya çalıştıklarını belirterek, ayrıca kermes yaparak elde ettikleri gelir ile kendi okullarındaki bir sınıfa da bilgisayar aldıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel