Trabzon'da "Plastik Sanatlar Sergisi"

 Trabzon'da ''38. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi'' açıldı. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 76 sanatçının 76 eserle katıldığı, 38. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi'nin açılışı, Trabzon Güzel San

Trabzon'da "Plastik Sanatlar Sergisi"

 

Trabzon'da ''38. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi'' açıldı. Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 76 sanatçının 76 eserle katıldığı, 38. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi'nin açılışı, Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirildi. 
 
Açılış törenine, Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara ve davetliler katıldı. 
     
Vali Vekili Sarıaslan, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'da ulusal ve uluslararası düzeyde önemli kültür ve sanat insanları yetiştiğini belirterek, ''Türk resim sanatına önemli değerler kazandıran Trabzon'da usta sanatçıların yanı sıra genç kuşakların da dahil olduğu Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi 1974 yılından itibaren her yıl aksatılmadan açılmaktadır. Toplumumuzda beğeni kültürünün yerleşmesine katkı sağlayan bu tür sergiler süreklilik arz eden biçimde sanat severlerin hizmetine sunulacaktır'' dedi. 
     
Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Kansız, kültür ve sanat yaşamına canlılık kazandırmak amacıyla bu tür sergilerin devam edeceğini kaydetti. 
     
Sergi, 12 Aralık Çarşamba gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel