Trabzon'da pil kampanyası

Trabzon'un Tonya ilçesinde Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu öğrencileri, düzenledikleri kampanya ile çevreye zarar veren atık pilleri topluyor.Kampanya hakkında açıklama yapan okul müdürü Ahmet İnce, atık pilleri düzenli bir şekilde toplayarak çevreye z

Trabzon'da pil kampanyası

Trabzon'un Tonya ilçesinde Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu öğrencileri, düzenledikleri kampanya ile çevreye zarar veren atık pilleri topluyor.

Kampanya hakkında açıklama yapan okul müdürü Ahmet İnce, atık pilleri düzenli bir şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Bu kampanya ile ayrıca öğrencilere çevre bilincini aşılamak istediklerini belirten İnce, "Böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmayı hedefledik." dedi.

Atık pillerin zararını en aza indirebilmenin ilk şartının, atık pillerin doğaya ve insanlara vermiş olduğu zararlar konusunda bilinçlenme olduğunu söyleyen okul müdürü Ahmet İnce, "Atık piller kesinlikle evsel atıklarla karıştırılmamalı, çöpe, ateşe, su kaynaklarına atılmamalı ve toprağa gömülmemelidir.

Aksi takdirde pilin dış kabı zamanla delinerek içindeki ağır metaller ve kimyasal maddeler toprağa ve suya karışabilir." uyarısında bulundu.

Kampanya sonunda en fazla atık pil toplayan ilk üç öğrencinin okul yönetimince ödüllendirileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler