Trabzon'da Peştemal belgeseli

Doğu Karadeniz kadınının başörtüsü ve iş önlüğü olarak kullanılan 'Keşan' belgesel film oluyor.Becerikli ustalarının el emeği ile dokunan, tam bir el sanatı olan Keşan ve peştamallar; zengin renk armonisi ile yüz yıllardır Karadenizli kadının vazgeçemediğ

Trabzon'da Peştemal belgeseli

Doğu Karadeniz kadınının başörtüsü ve iş önlüğü olarak kullanılan 'Keşan' belgesel film oluyor.

Becerikli ustalarının el emeği ile dokunan, tam bir el sanatı olan Keşan ve peştamallar; zengin renk armonisi ile yüz yıllardır Karadenizli kadının vazgeçemediği en önemli aksesuarı olarak bilinmektedir. 

Türkiye’de hızla gelişen tekstil sektörünün gölgesinde kalan peştamal ve peştamal tezgahlarının konu edileceği belgeselde, aynı zamanda beraberinde taşıdığı kültürünün de izi sürülecek. 

İki ayrı mevsimde çekilecek olan belgesel Trabzon’un Çarşıbaşı ilçe sınırları içinde halk ile yapılacak röportajlar ve dokuma sanatının incelikleri belgeselde ana konu olacak.

Yönetmenliğini Muhammet Çakıral ve Yapımcılığını Hakan Karanis’in üstlendiği belgesel film bu yılın sonunda izleyicileri ile İstanbul’da yapılacak bir gala ile gösterime girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel