Trabzon'da özürlülere iş imkanı

Türk Standartları Enstitüsü'nün personel alımı ilanı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Buna göre, TSE, özürlü personel kontenjanları dahilinde merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere, lise, önlisans ve lisans düzeyinde toplam 34 me

Trabzon'da özürlülere iş imkanı

Türk Standartları Enstitüsü'nün personel alımı ilanı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TSE, özürlü personel kontenjanları dahilinde merkez ve taşra birimlerinde istihdam edilmek üzere, lise, önlisans ve lisans düzeyinde toplam 34 memur unvanlı kadrolu idari personel alacak. Personel, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Konya, Çorum, Erzurum, Eskişehir, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Trabzon'da görevlendirilecek.

Adayların giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. Adayların "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre alınmış veya bu yönetmelikçe kabul edilen en az yüzde 40 oranında özürlü olunduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olması gerekiyor.
 
Sınava girmek isteyen adaylara, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavında puanı türlerine göre en yüksek puandan başlanarak yapılacak sıralama neticesinde alınacak personel sayısının 4 katı aday arasına girmesi ve tercih edilen illerde çalışmayı kabul ve taahhüt etmesi şart koşuldu. Adaylar başvurularını 11-18 Şubat 2013 tarihleri arasında "İş Talep Formu"nu doldurarak www.tse.org.tr internet adresinden elektronik ortamda yapacak.
 
Başvurular 18 Şubat 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar gerçekleştirilebilecek. Postayla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Giriş Sınavına katılmaya hak kazandığı tespit edilen adaylar www.tse.org.tr adresinde 1 Mart 2013 tarihine kadar ilan edilecek.
 
Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak. İlanda ayrıca giriş sınavının tarihi, saati ve yeri bildirilecek. İsteyen adaylar önceden bildirmeleri kaydıyla sınavda özür durumlarına göre refakatçi bulundurabilecek.
 
Adaylara kendi refakatçileri refakat edebileceği gibi talepte bulunulması durumunda TSE tarafından da refakatçi temin edebilecek. Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler