Trabzon'da ‘Özür Dileriz’ projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ve Fatih Devlet Hastanesi’nin önderliğinde ‘Özür Dileriz’ başlıklı bir proje geliştirildi.               Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapmasında gerçekleştirilen ‘Özür

Trabzon'da ‘Özür Dileriz’ projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ve Fatih Devlet Hastanesi’nin önderliğinde ‘Özür Dileriz’ başlıklı bir proje geliştirildi.               

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapmasında gerçekleştirilen ‘Özür Dileriz’ projesinin yürütücülerini makamında kabul etti.
               
Projenin toplumda farkındalık yaratacağını belirten Vali Kızılcık, "Toplumumuzun yüzde 10- 12'lik kısmını teşkil eden, bir organı, uzvu şu veya bu şekilde eksik ama şefkate, sevgiye muhtaç vatandaşlarımızın, bireylerimizin sorunlarının tespiti, karşı karşıya kaldıkları problemleri konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla hayata geçirilecek olan projeyi çok önemsiyorum” dedi.
               
Kızılcık, “Devletimiz engelli vatandaşlarımız için evde bakımdan tutunda, eğitim hakkı gibi topluma karışma, bireyselliğini kazanma ve bir birey olarak yaşamlarını idame ettirecekleri bir meslek sahibi olabilmeleri ve devletimizin sunduğu kamu hizmetlerinden yararlanma hakları konusunda önemli projeler yürütüyor.  Her alanda olduğu gibi bu alanda da daha üst noktalara, daha mutlu olabileceğimiz, toplum olarak kaynaşabileceğimiz noktalara ulaşmak hedefimizdir” diye konuştu. 
               
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile tüm yurttaşlarını koruma, topluma katılıma, istihdam gibi hakların güvence altına alındığını belirten Kızılcık, “Özürlü bireylerin ve ailelerinin sağlık, bakım, rehabilitasyon, istihdam, sosyal güvenlik, ulaşılabilir sosyal çevre haklarının yerine getirilmesinde önemli çalışmalar yürütülüyor.  Özellikle mevzuatta yapılan düzenlemeler; kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile özürlü örgütleri arasındaki işbirliği ve profesyonellerin, akademisyenlerin giderek artan katılımı gelecek için umut vermektedir” dedi.
               
‘Özür Dileriz’ isimli proje hakkında Vali Kızılcık’a bilgi veren Proje Koordinatörü Dr. Hakan Usta ise,  ‘Geleceğe dönük bu umudun ilimizde yeşermesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ile ilimiz Fatih Devlet Hastanesi’nin önderliğinde ‘Özür Dileriz’ başlıklı bir proje hayata geçirmek üzere yola çıktık. Projede amacımız; Trabzon kent merkezine bağlı 38 mahallede yaşayan özürlü ailelerinin ve toplumun diğer kesimlerin özürlülere nasıl davranması gerektiği konularında bilinçlendirilmesini sağlamaktır” diye konuştu
               
Yaklaşık 90 bin 600 TL’ye mal olacak olan proje 1 yıl boyunca devam edecek. Eğitim çalışmaları ise 1 Nisan 2013 tarihinde başlayacak.
               
Koordinatörlüğünü Dr. Hakan Usta’nın yürüttüğü ekipte Fuat Sancak, Sevgi Gültekin, Serkan Taktak, Elif Hamzaçebi, Şinasi Yadigaroğlu, Handan Kaya ve Gülnur Altun yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel