Trabzon'da Özgecan olayına bir tepki daha

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı İpek Cansel Şahin, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı.Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Özgecan Aslan'ın, evine gitmek için bindiğ

Trabzon'da Özgecan olayına bir tepki daha

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı İpek Cansel Şahin, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini kınadı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Özgecan Aslan'ın, evine gitmek için bindiği otobüste 3 kişi tarafından tecavüze uğradığını, daha sonra yakılarak öldürüldüğünü anımsattı.

Olayı kınayan Şahin, şunları kaydetti:

"İnsanlığımızı kaybettik, başımız sağolsun. Tecavüzün bir insanlık suçu olduğunu unutan, kadına değer verilmeyen, kadının, bir kadın olarak yaşayamadığı bir ülkede daha neler göreceğiz kim bilir? Tek suçumuz kadın olmak. 'Kızımın tek suçu dolmuşa binip evine gitmek mi' diye feryat eden bir annenin acısını dindiremeyiz elbet ama tekrarlanmaması için güçbirliği oluşturabiliriz. Böyle bir duruma sadece kadınlarımızın değil bir baba, bir abi, bir annenin evladı olanların da sessiz kalmamasını arzu ediyoruz. Giden sadece can değil maalesef insanlığımız. Kadın komisyonu olarak bütün insanlığı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler