Trabzon'da oturma eylemi!

Trabzon'da, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet oturma eylemi ile protesto edildi.Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi, Atatürk Alanı'nda biraraya geldi. Atatürk büstü önünde oturan kadınlar, 'Tecavüze gerekçe kabul etmiyoruz',

Trabzon'da oturma eylemi!

Trabzon'da, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet oturma eylemi ile protesto edildi.

Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 50 kişi, Atatürk Alanı'nda biraraya geldi. Atatürk büstü önünde oturan kadınlar, 'Tecavüze gerekçe kabul etmiyoruz', 'Ar, mal, zar değiliz', 'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir', 'Sevgimiz günde 5 kadın öldürüyor', 'Kadına şiddete hayır' ve 'Kadın cinayetlerine karşı isyandayız' pankartlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Grup adına konuşan Dilay Aydın, şiddetsiz, eşit ve hak edildiği gibi bir yaşam istediklerini söyledi. Aydın, "Yasalar, yasaları yapanlar, yasaları uygulayanlar sanki hep kadınlar aleyhine çalışıyor. Hür, şiddetsiz ve özgür yaşamak bizim hakkımız. Her gün 5 kadın boşanmak istediği için türlü bahanelerle öldürülüyor. Unutulmamalı ki cinayete bahane arayanlar bu cinayetin ortağıdır" dedi. "Katili teşhir edin, kurbanı değil. Bu utanca ortak olmayın" diyen Aydın konuşmasını, "Her geçen gün artan cinayetler karşısında isyandayız. Bizim beklemeye, tek bir kadın arkadaşımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Sizleri derhal üstlendiğiniz sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Tek bir kadını daha kaybetmeden" diyerek noktaladı.

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddeti protesto eden grup, oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler