Trabzon'da oto kiralama isyanı!

Kayıt dışı oto kiralamanın gün geçtikçe çoğaldığını ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Bahattin Çelik, ekonominin kayıp yaşadığı bu alana denetim getirilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, firmaların gelişi güzel çevreden aldıkları araba

Trabzon'da oto kiralama isyanı!
Kayıt dışı oto kiralamanın gün geçtikçe çoğaldığını ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Bahattin Çelik, ekonominin kayıp yaşadığı bu alana denetim getirilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, firmaların gelişi güzel çevreden aldıkları arabaları rahatlıkla müşterilerine sunduklarını bu konuda bir yasal düzenleme olmamasının oluşturduğu yasal boşluktan haksız rekabet doğduğunu ifade etti. 
 
14 yıldan beri araç kiralama sektöründe faaliyette bulunduğunu ifade eden Bahattin Çelik, kayıt dışı oto kiralamaların yanı sıra sektörün trafik cezalarından şikayetçi olduğunu kaydetti. TTSO Meclis Üyesi Bahattin Çelik, kiralanan araçlara yazılan cezaların firmalara 1-1.5 ay gibi çok geç zamanda ulaştığını, aracı kiralayan müşteri ile trafik cezaları konusunda ciddi sorunlar yaşandığını belirtti. Çelik, “Yurt içi veya yurt dışı müşterileri ceza yediklerinde ceza tebligatı bazen 1 ayda bazen de 1 yılda tebliğ edilmektedir. O zaman zarfında müşterilerden trafik cezasını tahsil etmek imkansızlaşmaktadır. Vergi dairesine gittiğimizde sadece müşterinin ismine yazılmış cezalar aktarılmaktadır. Diğer cezaları elimizde sözleşmemiz faturamız olmasına rağmen aracın plakasına yazıldığı için aktaramıyoruz alabildiğimizi alıyoruz alamadıklarımızı mecburen cepten ödemek zorunda kalıyoruz. Bu süreçte bizlerin maddi kaybımız oluyor” dedi.
 
Kiralanan araçların dışarıdan bakıldığında ayırt edici bir özelliği bulunması gerektiğini savunan Çelik, bu uygulama gerek usulsüz oto kiralama gerekse trafik cezaları gibi konularda sektöre rahatlama getireceğini dile getirdi. Çelik, “Rent A Car Araçlarının Polis, Jandarma Ve Diğer İnsanlar Tarafından Ayırt Edilebilecek Bir Özelliği olmalıdır. Bunun İçin Oto Kiralama Araçlarının Trafik Sigorta Poliçelerinde Rent A Car İbarnamesi olabilir ve böylelikle aracın şirket adına kayıtlı oto kiralama aracı olduğu basitçe anlaşılabilir. Ya da Kıbrıs’ta olduğu gibi araç plakalarının farklı renkte olup oto kiralama aracı olduğu belli olmaktadır” diye konuştu.
Son yıllarda Trabzon’a ilgi gösteren Arap turistlerin otel ve konaklama amaçlı konutları kiralamasının ardından bu kez de usulsüz oto kiralama yaptıklarına dikkat çeken Çelik, “Son olarak herkesin de bildiği üzere şehrimize son yıllarda Arap turist yoğunlukla gelmektedir. Özelliklede Arap turistler maddi olarak ciddi bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu insanları kaçırmamak için ciddi bir uğraş vermek zorundayız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler