Trabzon'da oteller doldu taştı

Son yıllarda doğa, tarih, deniz, kültür ve sağlık turizmiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon'da, Kurban Bayramı öncesinde otellerde yüzde 100 doluluk yaşandığı bildirildi.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,  yaptığı açıklamada, Trabzon'un s

Trabzon'da oteller doldu taştı

Son yıllarda doğa, tarih, deniz, kültür ve sağlık turizmiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon'da, Kurban Bayramı öncesinde otellerde yüzde 100 doluluk yaşandığı bildirildi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz,  yaptığı açıklamada, Trabzon'un son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisi dolayısıyla ülkenin önemli turizm merkezleri arasında anıldığını söyledi.

Turizmin, kalkınmanın ve gelişmenin anahtarı olduğunu belirten Öz, "Turizm potansiyelini artırmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda tarihi mekanlarımızı geçmişine uygun restore ederek turizm hizmetine sunmak için çalışmalar başlattık. Bunun dışında turizm potansiyelimizi artırmak için tanıtım faaliyetleri yaparak çeşitli aktiviteler organize ettik. Amacımız kentimizdeki turizm potansiyelini artırarak, yerli ve yabancı turistlere dört mevsim turizm imkanı sunabilmektir" dedi.

Öz, turizme yönelik çalışmalar sonucunda bölgedeki turist sayısında artış yaşandığını vurgulayarak, "Kentimize 2013 yılında 700 bini yabancı olmak üzere 2 milyon 700 bin turist geldi. Yabancı 700 bin turistimizin 200 binini Arap turistlerimiz oluşturmaktadır. Bu yıl ise 300 bini aşan Arap turist ile 3 milyonu aşan ziyaretçi bekliyoruz" diye konuştu.

Turizmde insanların artık doğa ve kültürel aktiviteleri tercih ettiğini ifade eden Öz,  "Bu kapsamda ilimiz doğa ve kültür aktiviteleriyle ön plana çıkarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisİni çekiyor. Tatil sezonu sona ermesine rağmen ilimiz de turizm anlamında hareketlenme devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla da otel rezervasyonlarımızda yüzde 100 oranında doluluk yaşıyoruz. Turizm potansiyelimiz her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.

- "Trabzon'un dünya turizminden aldığı pay sürekli artıyor"

Öz, Trabzon'un turizm çeşitleri ve çeşitliliğiyle ön plana çıktığına da dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turistler Uzungöl ve Sümela Manastırı başta olmak üzere Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi, Sera Gölü gibi tarihi ve turistik mekanları geziyor. Uzungöl gibi doğa harikası alanlarımızı gezen yabancı turistlerimiz aradıkları ortamları buluyor. Doğa ile baş başa oldukları göl ve dere kenarlarında vakit geçirdikleri için bölgemizi çok seviyorlar. İlimizdeki Sümela Manastırı da ayrıca turizmde lokomotif olarak işlem görüyor. Yaklaşık 500 bine yakın Sümela Manastırı'na gelen bir ziyaretçi potansiyelimiz var ve her geçen yıl bu potansiyelimiz artıyor."

Turizm sektörünün Karadeniz'de ilk sıralara yükseldiğine işaret eden Öz, şunları kaydetti:

"Trabzon'un da dünya turizminden aldığı pay sürekli artıyor. Turizmden alınan payda tanıtım kadar, kolay ulaşım ve konaklama da önemli rol oynuyor. O nedenle kentimizde tanıtım, ulaşım ve konaklama çalışmalarına öncelik veriyoruz. Konaklamada nitelikli otel, yatak sayısı ve kapasitemizi her geçen yıl artırıyoruz. Trabzon havalimanımızın iç ve dış hat yolcu trafiği de her geçen gün artmakta. Bu artışın bayram sezonunda da devam edeceğini düşünüyoruz. Trabzon her sezon olduğu gibi bayramda da tarihi ve doğal güzellikleriyle, kara ve havayolu ulaşımındaki gelişmeleriyle yerli ve yabancı turistlere cazip geliyor."

Öz, Trabzon'da turizm sezonunda  geçen yıla oranla bu yıl büyük bir yoğunluk yaşandığını anlatarak, geçen yılın ilk 9 aylık verilerine göre yerli ve yabancı turist sayısının genel toplamında yüzde 50 oranında artış yaşandığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel