Trabzon'da ÖSO gerginliği

 Trabzon'da bir çok ülkeden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 6'ncı Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda bayrak krizi çıktı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Bayrağı asılı bulunan Suriye standı önünde protesto göster

Trabzon'da ÖSO gerginliği

 

Trabzon'da bir çok ülkeden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 6'ncı Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda bayrak krizi çıktı. Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir grup, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Bayrağı asılı bulunan Suriye standı önünde protesto gösterisi yapmak isteyince gözaltına alındı.
 
6'ncı Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında Trabzon Atatürk Alanı'nda kurulan standlarda bir çok ülkeden öğrenciler, yöresel kıyafetlerini sergilemeye ve ülkelerini tanıtmaya başladı. Bu sabah başlayan etkinlikte Suriye standına asılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrakları kriz çıkarttı. Etkinlik alanına ellerinde Türk bayrakları ve "Trabzon'da terörist istemiyoruz" sloganlarıyla gelen Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partisi'ne üye bir grup, organizasyonda Suriye devletinin egemenlik haklarının ihlal edildiğini ve isyancıların bayraklarının Suriye bayrağı yerine asıldığını ileri sürerek protesto gösterisi yapmak istedi.
 
Bu sırada olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri 12 kişilik grubu gözaltına alarak polis aracına bindirdi. Olayın ardından polis ekipleri Suriye standı önünde güvenlik önlemi aldı.
 
dsc_0031.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel