Trabzon'da örnek vatandaş!

Trabzon'da misafir olarak bulunan Tokatlı Abdullah Şıktar (51) oturduğu mahallede gezerken yerde kağıda sarılı yüksek miktarda para buldu.  Parayı Gülbaharhatun Karakolu’na teslim eden Şıktar, “Yerde kağıda sarılı olan şeyi ekmek zannetmiştim. Nimeti ayak

Trabzon'da örnek vatandaş!

Trabzon'da misafir olarak bulunan Tokatlı Abdullah Şıktar (51) oturduğu mahallede gezerken yerde kağıda sarılı yüksek miktarda para buldu.

 

Parayı Gülbaharhatun Karakolu’na teslim eden Şıktar, “Yerde kağıda sarılı olan şeyi ekmek zannetmiştim. Nimeti ayak altından alayım diye baktım, içinden para çıktı. Hiç düşünmeden polise teslim ettim. Ben hemşire olan kızım için buradayım. Yokluk içinde yetiştim ama harama el uzatmadım.” dedi.

 

Trabzon’ da sokakta gezdiği sırada kâğıda sarılmış balyalar halinde para bulan vatandaş örnek bir davranış sergileyerek parayı polise teslim etti.

 

Trabzon’ a hemşire olarak atanan kızını yerleştirmek için Tokat'tan gelen Abdullah Şıktar (51) oturduğu mahallede gezerken yerde kağıda sarılı yüksek miktarda para buldu. Tokat'ın Niksar Belediyesi'nde çalışan Şıktar, bulduğu parayı hiç düşünmeden polise teslim etti. Trabzon’ un Gülbaharhatun Polis Karakolu'na gelerek bulmuş olduğu parayı teslim eden Şıktar’a karakolun amiri bu örnek davranışı karşısında teşekkür etti.

 

‘1 MİLYON DA OLSA TESLİM EDERDİM’

 

Bulduğu parayı polise teslim eden Abdullah Işıldak, "Trabzon’a tayin olan kızım için gelmiştim. Kızımı evine yerleştirdikten sonra dönecektim. Otobüs bileti almak üzere terminale giderken yerde, içersinde ekmek olduğunu sandığım bir kağıt gördüm. Ben de nimeti yere kim atmış, yerde bırakmayayım da kenara koyayım diye aldım. Kağıdın içersine baktım ki balyalar halinde paralar. Hiç düşünmeden polisi aradım ve getirip teslim ettim. Küçüklükten beri çok yokluk ve sıkıntı çektik. Olanla yetinmeyi biliriz. Benim yaptığım büyütülecek bir şey değil, herkesin yapması gereken bir hareket. Tek isteğim sahibinin bulunması." dedi.

 

Emniyet güçleri parasının sahibini bulmak için belediyeye ilan verdirdi. Paranın hangi bankadan çıktığı tespit edilerek sahibine ulaşılmaya çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel