Trabzon'da önemli toplantı yapıldı

 Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından,22 – 23 Kasımgünlerinde Trabzon’da belediyelerin seçilmiş ve atanmış görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.Eğitim seminerinde; “Zabıta Görev, Yetki ve Sorumlulukları”, “İşyeri Açma ve Ruhsatlandırm

Trabzon'da önemli toplantı yapıldı

 Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından,22 – 23 Kasımgünlerinde Trabzon’da belediyelerin seçilmiş ve atanmış görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim seminerinde; “Zabıta Görev, Yetki ve Sorumlulukları”, “İşyeri Açma ve Ruhsatlandırma” ve “Kabahatler Kanunu” konularında sunum yapıldı.Seminerde Eğitimci Konuşmacı olarak İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü ve KONTDER Başkanı Sayın Recep Demir katıldı.

Trabzon Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen seminere yüzün üzerinde ilgili belediye çalışanı katıldı.

Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk yaptığı açılış konuşmasında; eğitimin gerçekleşmesinde katkıları olan başta Birlik Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere, Birlik yönetimine, çalışma arkadaşlarına ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerine teşekkür etti. Birlik olarak gerçekleştirdikleri eğitim seminerlerinin belediyelerden gelen talep doğrultusunda belirlendiğini ifade ederek, tüm belediye çalışanlarının bu tür talep ve isteklerini Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’ne iletmelerini istedi. Seminere eğitimci olarak katılan Recep Demir’e de ayrıca teşekkür eden genel sekreter, kendisine Birlik faaliyetlerine verdikleri destekten dolayı şükranlarını sundu. Bu tür eğitim seminerlerine ara vermeden devam edeceklerini belirten Şentürk; belediyelerin itfaiye ve zabıta personellerine yönelik düzenlenenonbeş gün süreli iki ayrı görevde yükselme eğitiminin 3 Aralık 2012 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başlayacağını belirttti.

Genel Sekreter Mehmet Şentürk’ün açılış konuşmalarından sonra seminer konuları hakkında sunumlar yapıldı.

İki gün süren seminerde “Zabıta Görev, Yetki ve Sorumlulukları”, “İşyeri Açma ve Ruhsatlandırma” ve “Kabahatler Kanunu” konularındabilgiler verildi. Eğitimci – Konuşmacı Recep Demir, sunum sırasında katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen sorulara anında cevap verdi. Demir; yaptığı sunumun önemli noktaların hafızalara kazınması, mevzuatta konularla ilgili olarak neyin nerede bulunabileceğinin zihinlerde yer edinilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Mevzuatın ezbere tamamının bilinmesinin zor hatta imkansız olduğunu söyledi. Burada yaptıkları eğitimin asıl amacının doğru bilgiye ulaşma yol ve yönteminin belediye çalışanlarına kazandırılmasıdır, dedi. Seminere gösterilen ilgi ve alakanın kendisini memnun ettiğini belirten Demir, bu faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlayan Doğu Karadeniz Belediyeler BirliğiBirlik Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan F. Gümrükçüoğlu’na, Birlik Genel Sekreteri Mehmet Şentürk’e ve seminere katılanlara teşekkür etti.

Seminerin tamamlanmasından sonra görüşlerini aldığımız katılımcılar, düzenlenen eğitim semineri vasıtasıyla karşılaştıkları sorunlara çözüm bulduklarını, sıcak ve taze bilgiye sahip olduklarını ifade ettiler. Eğitimci konuşmacı olarak seminere katılan Recep Demir’in sunumdan son derece iyi olduğu, özellikle sorularının cevaplanmasında yasal dayanakları ile birlikte çözümün belirtilmesindenmemnun kaldıklarını ifade ettiler. Eğitim seminerlerinin devam etmesi yönündeki taleplerini Birlik Genel Sekreterine ileten belediye çalışanları bu konuda da gerekli sözü aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler