Trabzon'da önde çıkan isimler!

Trabzon’da gözler Trabzonspor seçimlerinde olurken 2014 yılında yapılacak mali seçimler öncesi siyasi partilerin atakları da gözlerden kaçmıyor.Son seçimlerde Trabzon’da zaferle çıkan AK Parti’de isimler her geçen gün artış gösteriyor. Yerel seçimler önce

Trabzon'da önde çıkan isimler!

Trabzon’da gözler Trabzonspor seçimlerinde olurken 2014 yılında yapılacak mali seçimler öncesi siyasi partilerin atakları da gözlerden kaçmıyor.

Son seçimlerde Trabzon’da zaferle çıkan AK Parti’de isimler her geçen gün artış gösteriyor. Yerel seçimler öncesi Trabzon’da AK Partililer çalışmalarını yavaş yavaş hızlandırmaya başlattı. AK Partili Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu esnaf ziyaretlerine başladı. Ziyaretler sırasında son dört yıl içerisinde yaptıklarını anlatan Gümrükçüoğlu vatandaşların isteklerini de dinliyor.

GÜNNAR’I SOKAK SEVİYOR

AK Parti’de sahada olan isimler arasında sadece Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu yok. AK Parti’nin sevilen isimleri arasında yer alan İl Başkanı Adnan Günnar son dönemlerde sokakta gözükmese de her zaman sokakta sevilen isimler arasında yer alıyor. Uzun dönemdir İl Başkanlığı yapan Günnar Trabzonlu vatandaşlar mecliste görmek istediklerini ifade etseler de Günnar tarafından böyle somut bir söylemin olmadığı gözlemleniyor.

HER DÖNEM TOPARLAYICI İSİM ÖZAK

Trabzon’un her dönem toparlayıcı ismi olarak öne çıkan AK Parti Milletvekili Eski Bakan Faruk Nafiz Özak Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından oluşacak ilk seçimde önüne hedefler koyarak ilerlediği gözlemleniyor. Partisinde birçok misyonu üstlenen Özak ilçe ilçe gezerek vatandaşları dinliyor.

AK PARTİ TRABZON’A HEYET YAĞDIRIYOR

AK Parti açılım süreci ile bölgeye ne kadar anlam yüklediği de dikkatlerden kaçmıyor önce akil insanları gönderdiği bölgeye şimdi’de AK Partili heyetleri göndermeye devam ediyor. Akillerden sonra Trabzon’a AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Milletvekili Çalışma Programı 11-12 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Program kapsamında Trabzon’a gelecek Sağlık Eski Bakanı Recep AKDAĞ ve oniki Milletvekili 11.05.2013 Cumartesi günü (yarın) Saat: 10.30 da Park Mimoza’da  basın mensuplarımızla kahvaltıda bir araya gelecekler. 

CHP’DEN ORTAHİSAR ATAĞI – Devamı Sayfa 2’de -

Trabzon’un son dönemlerde eylemlere doymayan partisi CHP’nin 2014 seçimlerinde iddialı olduğu bölgenin başında çiçeği burnunda ilçe Ortahisar. Her açıklamalarında Ortahisarı alacaklarını ifade eden CHP’li kurmayların nasıl bir aday ile yola çıkacağı bilinmez iken güçlü bir isimle meydanlara ineceği beklenmekte. CHP’de son dönemlerde göze çarpan en dikkat çekici isim Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, kendi partisi dışında da sevilen isimler arasında yer alan Kaya’nın yapmış olduğu çalışmalar CHP dışında da destek görüyor.

KARAN’IN ADAY ÇOKLUĞU

Tiyatrocu kişiliği pek bilinmese de CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ı Trabzon’da bilmeyen yoktur. Önümüzdeki dönemlerde yapılacak seçimlere Karan partisini tüm hızıyla hazırlar iken aday sorunu yaşamayacak gibi gözüküyor. CHP Büyükşehir belediyesine aday isim olarak Ali Türen Öztürk’ü göstereceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ÖZTÜRK ADAY OLURSA CHP HIZLANIR

Ali Türen Öztürk son genel seçimlerde yapmış olduğu çalışmalar CHP’yi üst sıralara taşımıştı. Milletvekilliği seçiminde ikinci sırada yer alan Öztürk kendi ilçesinde büyük bir destek almıştı. Öztürk’ün bu desteği Trabzon’da CHP’nin iki Milletvekili çıkarmasını sağlayacaktı ki son anda Milletvekili olmayı kaçırmıştı. Öztürk yerel seçimlerde aday olması CHP’ye hızlı bir seçim yaşatacak gibi.

KORAY AYDIN TEŞKİLATLARI DİRİ TUTUYOR – Devamı Sayfa 3’de -

Seçim anketlerinde oy oranı yükselen parti konumunda olan MHP’de işler tıkırında gidiyor gibi bir hava var. Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın sürekli Trabzon’a gelerek teşkilatı diri tutmasından mı  kaynaklandığı tam olarak çözülmese de MHP İl ve İlçe başkanlığı sürekli olarak faaliyetler yürütüyor.

MHP’NİN MUHTEMEL ADAY KÜÇÜKALİ

MHP bu dönem en rahat yerel seçimin geçirecek adayları gün geçtikçe fazlalaşmaya başladı. Büyükşehir belediyesine kuvvet ve muhtemel eski Kızılay Başkanı tekin Küçükali gibi gözüküyor. Küçükali’yi Trabzon’da bilmeyen yok. Türk kızılay2ın vermiş olduğu hizmet ve Kızılay’a yıllar sonra kazandırmış olduğu vizyon ve buradan öğrenmiş olduğu tecrübeyi Trabzon Büyükşehir belediyesine de aktaracak gibi gözüküyor. Küçükali MHP’den aday olduğu anda Trabzon seçimi tüm Türkiye’de merak edilecek bir havada geçecek.

MHP’NİN ORTAHİSAR İSMİ

Son istihbarata göre MHP’nin Ortahisar belediyesinde aday olarak göstereceği isim Osman Abanoz gibi gözüküyor. Abanoz ile son görüşmemizde “ aday olarak Ortahisar belediyesini düşünüyorum.” Şeklinde düşüncelerini ifade etmişti. Abanoz AK Parti’ye yakınlığını yitirdikten sonra Trabzon’da kendisine en yakın parti konumunda MHP olduğu dikkatlerden kaçmıyor.  Abanoz’un Ortahisar adaylığı MHP’de bir başlangıca neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel