Trabzon'da olimpiyat hutbesi!

İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmayı emrettiği belirtilirken kente gelecek konukların güler yüzle karşılanması istendi. Alışverişlerde fırsatçılık yapılmaması ve ağırbaşlı olunması uyarısında bulunulduTrabzon'un ev sahipliğini yapacağı 11. Avrupa Genç

Trabzon'da olimpiyat hutbesi!

İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmayı emrettiği belirtilirken kente gelecek konukların güler yüzle karşılanması istendi.

Alışverişlerde fırsatçılık yapılmaması ve ağırbaşlı olunması uyarısında bulunuldu

Trabzon'un ev sahipliğini yapacağı 11. Avrupa Gençlik Olimpiyat Oyunları (EYOF), kent genelindeki tüm camilerde Cuma hutbesine konu edilerek cemaate duyuruldu.

Hutbede İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmayı emrettiği belirtilen hutbelerde konuklara nasıl davranılması gerektiği anlatıldı:

FIRSATÇILIK YAPMAYIN

'Halkımızın gelen misafirlere güler yüz gösterme, alışverişlerinde fırsatçılık yapmama, trafik kurallarına riayet, çevre temizliği, davranışlarımızda ağırbaşlılık gibi konulara hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz.

  Gelen misafirler belki de ilk defa bir camiyi, Müslüman bir ülkeyi görmüş ve tanımış olacaklar. Ortaya konulacak yanlış bir davranış, İslam dininin, kültürümüzün, milletimizin imajının zedelenmesine sebep olacaktır. Misafirlere iyi davranmak, dinimizin ve kültürümüzün en güzel miraslarından biridir.'

4 BİN SPORCU YARIŞACAK

AYRICA İl Müftüsü Veysel Çakı, Cuma namazından önce Çarşı Camisi'nden yaptığı ve merkezi sistemle diğer camilerde de dinlenen vaazında, EYOF ile ilgili tanıtıcı bilgiler verdi. Trabzon'a birçok tesis kazandırıldığı, 49 ülkeden 4 bin sporcunun mücadele edeceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel