Trabzon'da okullar halka açılıyor

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'Okullar Hayat Olsun' projesinin imza töreni Valilik B toplantı salonunda gerçekleştirildi. Protokol imza törenine Vali Dr. Recep Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzo

Trabzon'da okullar halka açılıyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu 'Okullar Hayat Olsun' projesinin imza töreni Valilik B toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Protokol imza törenine Vali Dr. Recep Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, ilgili kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı. 

'Okullar Hayat Olsun' Projesi kapsamında okulların eğitim-öğretim saatleri dışında hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği yapılarak velilerin, mahallenin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer 'Hayat Boyu Öğrenme Merkezi' ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren 'Yaşayan Güvenli Alanlar' haline dönüştürülmesi amaçlandığını belirtti. 

Okulların okul aile birlikleri tarafından birer ticaret haneye dönüştürülmesine izin verilmeyeceğini de belirten Vali Kızılcık, "Okul aile birlikleri tarafından okullarımızın ticari amaçla kullanmaması yapacağımız çalışmalarda büyük önem arz etmektedir. Okullarımız ticari müesseseler olmayıp, halkımızın eğitilmesi ve spor yapmaları için fevkalade önemli merkezlerdir. Okullarımız okul aile birlikleri tarafından asla otopark olarak kullanılmaması gerekmektedir. Stadyuma yakın iki okulumuz bulunmaktadır. Sadece bu okullarımızda maç günleri istisna olabilir" diye konuştu. 

Vali Recep Kızılcık, okulların mahalle sakinleri tarafından spor, eğitim ve internet konularında kullanılması için öğretmenlerinde görevlendirileceğini belirterek şunları söyledi. 

"Okullarımızda bulunan spor salonları eğitim ve öğretime zarar vermeyecek şekilde halkın kullanımına açılacak. Böylece toplumumuza spor yapma alışkanlığı kazandırılırken, veli ile okul yönetimi arasında daha sıcak ilişkilerin olması da sağlanacak. Ülkemizde halkımızın internete ulaşımının arttırılması çerçevesinde, her okulumuzda bulunan bilgisayar sınıflarımızda halkımızın kullanımına açılacak. Bu bağlamda bilgisayar sınıfları ve kütüphanelerin giriş katına taşınması da amaçlanıyor. Artık okullarımız 7-8 saat kullanılan alanlar olmaktan çıkarılıp, maksimum derecede vatandaşlarımızın hizmetine sunulan yerler olacak." 

Açıklamaların ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Turan, Orman Bölge Müdürü Pir ve Milli Eğitim Müdürü Kırbaç tarafından protokol imzalandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler