Trabzon'da okul temeli atıldı

İlçenin Çamburnu beldesinde, hayırsever iş adamı Mahmut Bıçakcı'nın yaptıracağı Fazıl Oğlu Mahmut Bıçakçı Okulu'nun temel atma törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın yanı sıra Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Ça

Trabzon'da okul temeli atıldı

İlçenin Çamburnu beldesinde, hayırsever iş adamı Mahmut Bıçakcı'nın yaptıracağı Fazıl Oğlu Mahmut Bıçakçı Okulu'nun temel atma törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın yanı sıra Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Çamburnu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Alioğlu, bazı kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kızılcık, Bıçakçı'nın yaptırdığı okulun diğer işadamlarına da örnek olması gerektiğini ifade ederek, Trabzon'da eğitime çok önem verdiklerini söyledi.

Çamburnu'nda yaptırılacak okulun temelini atmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kızılcık, "Bu güzel eserin burada yapılmasında emeği geçen başta Bıçakçı ailesi olmak üzere katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kızılcık, eğitimde yeni uygulamaya sokulan 4+4+4 sistemi için yeni yapılacak okulun katkı sağlayacağını anlatarak, "Bildiğiniz gibi 4+4+4 sistemine geçmiş bulunuyoruz. Bu çerçevede sistemin hayata geçmesinde önemli bir fonksiyon görecek olan Fazıl Oğlu Mahmut Bıçakçı Ortaokulu'nun temelini atıyoruz. Her şeyin başı eğitim" diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Vali Kızılcık, işadamı Mahmut Bıçakçı ve 95 yaşındaki annesi Fatma Bıçakçı, okulun temelini attı.

1500 metre kare kapalı alana kurulacak okulda 8 derslik, çok amaçlı spor salonu, ana sınıfı, 3 atölye ve kantin olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler