Trabzon'da öğretmenlerin nöbet isyanı

Haber61 – Haber Merkezi – Eğitim Sen Trabzon Şubesi , Trabzon valiliği önünde toplanarak Öğretmenlere uygulanan nöbet görevini protesto etti. Basın açıklaması okuyan Eğitim sen üyeleri nöbet Görevi nedeniyle eğitim emekçileri ciddi Sorunlar yaşadığının al

Trabzon'da öğretmenlerin nöbet isyanı

Haber61 – Haber Merkezi – Eğitim Sen Trabzon Şubesi , Trabzon valiliği önünde toplanarak Öğretmenlere uygulanan nöbet görevini protesto etti. Basın açıklaması okuyan Eğitim sen üyeleri nöbet Görevi nedeniyle eğitim emekçileri ciddi Sorunlar yaşadığının altını çizdi. Açıklamayı okuyan sendika başkanı Muhammet İkinci, “ Nöbet görevleri en fazla haftada bir olmak üzere, yönetmenliklere koşulları belirlenmiş bütün öğretmenlere eşit olarak dağıtılmalıdır. Öğretmenlerin nöbetçi oldukları günlerde ders ve diğer  görevleri azaltılmalı, öğretmenin nöbeti sırasında dinlenecek zaman ve mekan yaratılmalıdır. Ek ders ücretleri günün koşullarına göre uygulanmalı, her türlü ek ödeme temel ücrete yansıtılmalıdır.”dedi.

Konuşmasının son bölümünde İkinci, “  Diğer meslek kuruluşlarında nöbet hizmeti “Fazla Mesai” olarak kabul görmekte ve bunun için ek bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Öğretmenlere nöbet hizmetleri için herhangi bir ek ücret ödemesinin yapılmaması Anayasa’nın 10. Maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine aykırı olduğundan; nöbet hizmeti angarya olmaktan çıkarılıp “Fazla Mesai” olarak kabul edilmeli ve 4 saat  ek ders ücreti ödenmelidir. Ayrıca ek ders ücretleri iki katına çıkarılmalıdır.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel