Trabzon'da öğretmenlere eğitim sürüyor

 Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan Türkiye’nin ilk Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi Trabzon’da da devam ediyor.  Ekolojik okuryazarlık eğitimlerine başlama amacının çocukların doğayla yeniden ilişki kurmala

Trabzon'da öğretmenlere eğitim sürüyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan Türkiye’nin ilk Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi Trabzon’da da devam ediyor. 
 
Ekolojik okuryazarlık eğitimlerine başlama amacının çocukların doğayla yeniden ilişki kurmalarını sağlayabilecek yolları öğretmenleriyle birlikte keşfetmek olduğunu belirten Trabzon Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Kalayçı, eğitime katılan öğretmenleri özverilerinden dolayı kutladı.
 
Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen eğitimde konuşan Kalaycı “Bunun için, eğitim süresince öğretmenler, öğrencilerinin ekolojik olarak sürdürülebilir topluluklar inşa etmek ve bu toplulukların devamlılığını sağlamak için hayati önem taşıyan değerleri, bilgi ve becerileri kazanmalarına yardım edebilmeleri için güçlendirilecektir. Eğitime katılan öğretmenler, yarının yöneticilerini, karar vericilerini, meslek sahibi bireylerini yetiştiriyor olacaklar. Öğretmenlerin, öğrencilerinin ekolojik okuryazar olmalarını desteklemeleri, gelecekte alınan kararların ve atılan adımların insan-doğa çatışmasını artıran bir yönde değil doğayla uyumlu bir yaşam yönünde atılmasını sağlayacak” dedi.
 
Kalaycı, Trabzon il ve ilçelerde yaklaşık 1500 öğretmene, ekolojik okuryazarlık eğitimi verileceğini hatırlattı.
 
Öte yandan Ekolojik okuryazar formatör öğretmen Mustafa Akyüz tarafından Trabzon merkez il ve ilçelerde her okuldan seçilen en az üç öğretmene verilecek seminer 2013 Haziran ayında sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel