Trabzon'da öğrencinin sesi kitap oldu

Trabzon’da bulunan Gazi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen  organizasyonla öğrencilerin düşünceleri kitap haline getirildi. Okul öğretmenlerinden Mahmut Aydın’ın koordinatörlüğünde projede her yıl öğrenciler tarafından yazılan 30 adet metin toplanarak değerlen

Trabzon'da öğrencinin sesi kitap oldu

Trabzon’da bulunan Gazi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen  organizasyonla öğrencilerin düşünceleri kitap haline getirildi. Okul öğretmenlerinden Mahmut Aydın’ın koordinatörlüğünde projede her yıl öğrenciler tarafından yazılan 30 adet metin toplanarak değerlendirilmesinin ardından kitap haline getirilerek okula destek amaçlı satışa sunuldu.

Proje kapsamında “Öğrencinin Sesi” adlı kitabı tanıtan genç yazar öğrencilerden Deniz Yıldız ve Berat Çolak Haber61’i ziyaret ederek amaçlarını  ve bu projenin nasıl hayata geçirildiğini anlattı.

Genç öğrenciler bu proje için okullarındaki öğrencilerin ve öğretmenlerin çok emek sarfettiğini belirterek;

"Gazi Anadolu Lisesi olarak Öğretmen Mahmut Aydın'ın koordinatörlüğünde düzenlenen "Öğrencinin Sesi" projesi ile öğrencilerin düşüncelerini kitap haline getirdik. Okulda her yıl öğrenciler tarafından yazılan 30 adet metini toplayan öğretmenler metin hakkında değerlendirmeler yaparak biz öğrencileri eğitiyorlar. Biz öğrenciler olarak da bu faaliyetlerin bir amaç uğruna olabilmesi için öğretmenlerimizin yardımlarıyla bu projeyi bir kitap haline getirdik. Böylelikle beğenilen metinler kitap haline getirildi. Şimdide bu kitapları satmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki insanlara sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bildiğim kadarıyla da Türkiye'de daha önce böle bir kitap çıkarılmamış. Kitabımızın içerisinde bir çok konu işlenmekte. Bir çok öğrencinin düşünceleri, Necip Fazıl Kısakürek'in yazılarında yola çıkarak aklına gelen bilgiler veya herhangi bir konu her şey var içinde yani insanların sıkalacağı bir kitap değil ölüm olsun, mutluluk olsun, neşe olsun, heyecan olsun bir çok duyguyu bir anda verebilecek bir kitap olduğunu düşünüyoruz."  İfadelerini kullandı.

Haber:Doğukan Uzun

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel