Trabzon'da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fatih Projesi kapsamında belirlenen pilot okulda öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı

Trabzon'da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fatih Projesi kapsamında belirlenen pilot okulda öğrencilere ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıttı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında Trabzon’da belirlenen bir pilot okulda tablet bilgisayar dağıttı. Bahçecik İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Öz’ün yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Öz, “Türkiye her alanda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bunu eğitimin bütün alanlarında da hissediyoruz. Bir yandan güzel modern binalar, altyapılar yaparken bir yandan da bilim ve teknolojiyi, eğitim teknolojisinde en üst düzeyde kullanmak için önemli projeler yürütüyoruz. Fatih Projesi dünya ölçeğinde çok önemli ve büyük bir projedir. Bunu kademeli bir şekilde bütün okullarımızda gerçekleştiriyoruz.

Her yıl 9.sınıflara bu uygulamayı gerçekleştirerek kademeli bir şekilde bütün öğrencilerimize bunu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Trabzon’da 12 okulumuzda 450 öğretmene ve bin 900’e yakın öğrencimize tablet bilgisayarları dağıtıyoruz. Bilim ve teknolojiyi geleceğin nesillerinin yetişmesi için kullanacağız” dedi.

Bilişim teknolojisiyle beraber dünyanın küçüldüğünü söyleyen Vali, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Bugün itibariyle ulaşamayacağımız hiçbir bilgi kaynağı kalmadı. Teknoloji önce evlerimize, okullarımıza ve şimdi de ellerimize kadar geldi. Bize düşen bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmaktır. Bilgi üretme ve teknolojiyi geliştirme konusunda dünyanın her alanında çok büyük bir rekabet var. Bu rekabette Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan nesiller sizlersiniz. Biz de devletimizin bütün kurumlarıyla beraber bunun alt yapısını hazırlamakla görevliyiz.

Bu teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanarak geleceği şekillendirecek olan sizlersiniz. Tablet bilgisayar ve diğer teknolojik imkanlarla çok farklı bilgi kaynaklarına çok kısa yoldan ulaşma imkanımız var ancak bu okuma yazma alışkanlığımızı bir tarafa bırakacağımız anlamına gelmiyor. Biz yine kitaplarımızı okuyacağız, yazılarımızı yazmaya devam edeceğiz. Araştırmalarımızı fiziki mekanlarda fiziki anlamda da sürdüreceğiz. Bilgisayarın ve bilişimin kolaycılığına kendimizi çok fazla kaptırmayacağız. Türkiye güçlü demokrasisiyle geleceğe ümitle bakıyor.

Bu ışığı gençlerimizin gözünde görüyoruz. Türkiye’nin geleceğini sizler şekillendireceksiniz sizlerden çok şey bekliyoruz. İlimizin tüm ilçe, belde ve il merkezinde eğitimi bütün alanlarıyla geliştirme konusunda hep beraber çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin artık teknolojinin, bilimin en zirvesinde tüm dünya ülkeleriyle yarışabilir düzeye geldiğini belirterek, “Ülkemizde derslik sayısından okul sayısına kadar 2002’den beri büyük bir hamle başlatıldı. Ülkemiz bu güzel yolda devam ederken çok farklı bir kucaklamayı da gerçekleştirdi. 76 milyon olarak hep biriz ve bütünüz. İnancı ve mezhebi ne olursa olsun herkesi kardeş olarak görüyoruz. Bilim ve teknolojiyi okullarımızda yaygınlaştırarak öğrencilerimizle buluşturduk” şeklinde konuştu.

Öğrencilere de seslenen Gümrükçüoğlu, “Ülkemizi çok daha ilerilere taşıyacak olan sizlersiniz. Bu ülke sizlerin sayesinde, barış ve kardeşlik içinde geleceğe yol alacaktır. Bilim ve teknolojide de en ileride sizler olacaksınız. Okuduğunuz ilimlerin yanı sıra en az bir yabancı dili konuşmanız gerekiyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğin Türkiye’sini sizler kuracaksınız” diyerek öğrencilere sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da uzak durmalarını tavsiye etti.

Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel