Trabzon'da o iki köy ayrılmak istiyor

Trabzon’un Yomra ilçesinde 1994 yılında Oymalı ile Tepeköy’ün birleşmesiyle belde olan ve Oymalıtepe ismini alan, köyler 21 yıl sonra ayrılmak istiyor. Konu ile ilgili Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu ziyaret eden Oymalıtepe’li vatandaşlardan,

Trabzon'da o iki köy  ayrılmak istiyor

Trabzon’un Yomra ilçesinde 1994 yılında Oymalı ile Tepeköy’ün birleşmesiyle belde olan ve Oymalıtepe ismini alan, köyler 21 yıl sonra ayrılmak istiyor. 

Konu ile ilgili Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu ziyaret eden Oymalıtepe’li vatandaşlardan, “Oymalıtepe’yi iki muhtarlık yapın” isteği geldi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sağıroğlu, her zaman her yerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve sıkıntıları dinlediklerini belirterek, “Bizim Oymalıtepe’ye hizmet borcumuz var. Yaptık, yine yapacağız. Ayrılma ile ilgili seçim öncesinde konuyla ilgili talep söylenmişti. Biz milletimiz ne isterse onu yaparız. Sizlerin talebi bu ise, bunu seve seve yerine getiririz. Bunu ayrışım yapmak için değil, hizmetin daha rahat sağlanabilmesi için yapabiliriz. Siz ne düşünürseniz, bizde onu düşünür onu yaparız. Yazılı bir dilekçe başvurunuzu yapın. Bizde önümüzdeki mecliste gündeme getirelim” diye konuştu.

Oymalıtepeli vatandaşlar adına konuşan Oymalıtepe eski belediye başkanı Mustafa İşler ise “ 21 yıl kardeşlik yaptık. Herhangi bir sıkıntımız olmadı. Beldemiz büyükşehir kanunu ile mahalleye dönüştü. Tek muhtarlık oldu. Muhtarımızın her iki tarafa da yetişmesi zor. Hizmetin daha iyi yapılması için iki muhtarlık olmasını istiyoruz. Bu talebimizi de en yakın zamanda yazılı olarak bildireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel