Trabzon'da o iddialara yalanlama!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği (ÇEVHAYKO) üyeleri tarafından basına yapılan açıklamalar yalanlandı.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Bürosu'nun yaptığı açıkla

Trabzon'da o iddialara yalanlama!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamada Çevre ve Hayvanları Koruma Derneği (ÇEVHAYKO) üyeleri tarafından basına yapılan açıklamalar yalanlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Bürosu'nun yaptığı açıklamada Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait köpek barınağı ile ilgili ortaya iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, “Köpek Barınağı'nın İdari Binası'nın bir kısmı 1 Mayıs tarihinde yaşanan heyelanın ardından toprak altında kalmış, Allaha şükür kimseye bir şey olmamıştır. Derneğin ifade ettiği gibi hiçbir hayvan toprak altında kalmamış ve ölmemiştir. Kamu adına açıklama yapan kurumların ellerinde belge olmadan gelişi güzel açıklama yapmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

RİSK ALTINDAKİ BARINAK TAHLİYE EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanların risk altında kalmaması için barınağın o gün tahliye edildiği ve Deliklitaş'ta hayvanlar için geçici yer oluşturulduğu belirtilen açıklamada, “Bu oluşturulan yeni barınak alanında ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi çalışmaları devam etmektedir.  400 hayvanın yaşadığı bir ortamda bir kaç hayvanın kaşıntısını tüm hayvanların hastalıklı olduğu biçimde kamuoyuna açıklamak iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Barınakta yaşayan hayvanların tamamının aşıları yapılmakta hasta olan hayvanların tedavileri de sürdürülmektedir. Dernek adına yapılan açıklamada ayrıca hayvanların aç ve susuz bırakıldığı ileri sürülmektedir. Bu tür iddialar gerçek dışı olduğu gibi bu işle uğraşan belediye çalışanlarına karşı büyük bir haksızlıktır. Hayvanların aç kalması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük barınağının yapımına başlamış bulunmaktayız. Bu barınağın bitirilmesinden sonra bu tür sorunlarının da tamamen ortadan kalkacağına inanıyoruz” denildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel