Trabzon'da o bölgenin su sorunu çözüldü

Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve il genelinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), il genelinde su sorunu yaşayan yerleşim yerlerinin söz

Trabzon'da o bölgenin su sorunu çözüldü

Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve il genelinde faaliyetlerini sürdüren Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), il genelinde su sorunu yaşayan yerleşim yerlerinin söz konusu problemlerini ortadan kaldırmaya devam ediyor. 

TİSKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalarla Ortahisar ilçesi Pınaraltı Mahallesi’nin su problemi çözüme kavuşturuldu. Pınaraltı Mahallesi’nin içme suyu sorununu ortadan kaldırmak için yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan proje ile ihaleye çıkıldı. İçmesuyu inşaatı yapım işi ihalesini kazanan firmaya 12 Eylül 2014’te yer teslimi yapıldı ve işe başlandı. Proje kapsamında mahalleye 50 tonluk içme suyu deposu yapılırken, depo sağlıklı su kaynakları ile beslendi. Ayrıca depoya güneş enerjisi sistemi ile çalışan bir adet klorlama cihazı monte edildi. Deponun tahliyesi içinde 400 metre 63’lük 10 ATÜ boru döşendi. Söz konusu depodan mahalledeki yerleşim yerlerine cazibe ile su verilmeye başlanmasıyla Pınaraltı’nın su sorunu tamamen çözülmüş oldu.

Pınaraltı Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışma hakkında değerlendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TİSKİ’nin Trabzon için oldukça önemli bir kazanım olduğunu ifade ederken, “Trabzon’un büyükşehir olmasıyla içmesuyu ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğümüz kurulmuş oldu. TİSKİ şuan il genelinde çok sayıda proje yürütüyor. Bu projelerden birisi de Pınaraltı mahallemizin su problemi ortadan kaldırmak için devam ettirilen çalışmamızdı. Yapılan çalışmalar neticesinde söz konusu mahallemizin sağlıklı içmesuyuna kavuşturulmuş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Trabzon il genelinde bu şekilde yürüttüğümüz onlarca proje var. Birçok mahallenin su sorununu toplu olarak ortadan kaldıracak olan projelerimiz devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yapılanmasının tam olarak oturmasıyla, zamanla Trabzon’un bütün sorunlarını ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler