Trabzon'da norm fazlası çalışanlar ne olacak?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, sendika temsilcilerini makamında kabul ederek Trabzon’un büyükşehir belediyesi olmasının ardından oluşan norm fazlası işçi ve memurların durumunu görüştü. Memursen’e bağlı Bem-Bir-Sen İl Başkanı Dr. Aslan Korkmaz, Türk-İş’e

Trabzon'da norm fazlası çalışanlar ne olacak?

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, sendika temsilcilerini makamında kabul ederek Trabzon’un büyükşehir belediyesi olmasının ardından oluşan norm fazlası işçi ve memurların durumunu görüştü. 

Memursen’e bağlı Bem-Bir-Sen İl Başkanı Dr. Aslan Korkmaz, Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Hüseyin Balaban, Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül ve Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Harun Erdoğan’ı makamında kabul eden Vali Öz, büyükşehir belediyelerinin kuruluşuyla ilgili kanun kapsamında Trabzon’da yapılanma sürecinin devam ettiğini hatırlattı.

Vali Abdil Celil Öz “Hem büyükşehir, hem Ortahisar, hem de diğer ilçelerimiz bir taraftan kurumsal yapılarını oluştururken bir taraftan da hizmet yürütme çalışmalarını aksatmadan sürdürüyorlar. Sendika başkanlarımız ve temsilcilerimizle birlikte bu yeni yapılanma sürecinde kamuya geçecek personelle ilgili genel bir değerlendirme yaptık. Kamu hizmetlerini bir bütün olarak görüyoruz. Yetişmiş personelimizi de önemli bir beşeri sermaye ve insan kaynağı olarak görüyoruz.

Dolayısıyla işçi ve memur personelimizin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devletimize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmesi için gerekli altyapıyı kanunlar çerçevesinde gerçekleştirmiş olacağız. Hem büyükşehir belediyemiz hem de Ortahisar ve diğer ilçe belediyelerimizden istihdam fazlası kadrolar bize bildirildi. Biz bunları bayramdan sonraki süreçte en kısa zamanda değerlendirip kanuna uygun olanları Başbakanlık Devlet Personel Dairesi Başkanlığına ileteceğiz.

Onlar da personeli niteliklerine göre ilimizdeki kamu kurumlarımıza atamalarını gerçekleştirecekler. Devlet Personel Dairesi Başkanlığı ile yaptığımız görüşmede ise kadro sınırlamasına tabi olmadan ihtiyaca göre dağıtım yapılacağı konusunda genel bir mütakabat sağlandığı belirtildi. Trabzon da bu şekliyle norm fazlası olan işçi ve memur personelimiz yine büyük oranda ilimizdeki kurumlarımızda hizmetlerine devam edecekler. Bu süreci çalışanlarımızı mutlu edecek şekilde sonuçlandırmayı planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler