Trabzon'da ney kursu ilgi çekiyor

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KAFEM) tarafından verilen ney kursları ilgi çekiyor.Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Yetişkinler korolarının yanı sıra, THM Çocuk Korosu’nun çalışmalarını sürdürdüğü dernekte şimdi de ney kursl

Trabzon'da ney kursu ilgi çekiyor

Karadeniz Folklor ve Müzik Eğitimi Gençlik Spor Kulübü Derneği (KAFEM) tarafından verilen ney kursları ilgi çekiyor.

Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Yetişkinler korolarının yanı sıra, THM Çocuk Korosu’nun çalışmalarını sürdürdüğü dernekte şimdi de ney kursları verilmeye başlandı. Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü neyzenlerden İlhan Barutçu, tarafından verilen ve 5 aydır devam eden kursa 10’a yakın ney sevdalısı katılıyor. Kısa sürede dernek yönetimi ve kursiyerlerle kaynaştığını dile getiren İlhan Barutçu, Trabzon’da Ney’e çok büyük ilgi olduğunu ancak bu güne kadar iyi eğiticiler gelmediğinden çok yeterli konserler verilemediğini söyledi. Barutçu, Rize’de ilk kez Rize Musiki Derneği kurulduğunu ve yetiştirdiği bir öğrencinin halen çalışmaları sürdürdüğünü belirterek, “ Amacımız Ney’i ve felsefesini herkese duyurmak, sevdirmek. İnsanlar bu işi öğrensin istiyoruz. İnsan sesine en yakın enstrüman olarak ney kabul edilmiştir. Sadece sesi değil yapısı, felsefesi insana çok yakındır. Çünkü, hepimiz asıl vatanımızdan kopup bu dünyaya gelmişiz ve sonunda asıl vatanımıza geri döneceğiz” diye konuştu.

KAFEM Derneği Başkanı Ali Adanur da yeni yapılanma içerisine girdiklerini belirterek Türk Halk Müziği’ne bağımlı kalmadıklarını yaptıkları bazı çalışmalarla özellikle gençlere ve çocuklara örnek olmak istediklerini kaydetti. Adanur, önümüzdeki süreçte farklı çalışmalarla da yine örnek olacaklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler