Trabzon'da nefes kesen 'Mozaik'

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye derneğin minik, yıldız ve büyükler kategorilerinde yer alan Halkoyunları Ekipleri damga vurdu.Katılımın bir hayli yüksek olduğu programda Yaşar Kemal Nas önderliğindeki Türk Halk Müziği Korosu da birbirinde

Trabzon'da nefes kesen 'Mozaik'

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye derneğin minik, yıldız ve büyükler kategorilerinde yer alan Halkoyunları Ekipleri damga vurdu.

Katılımın bir hayli yüksek olduğu programda Yaşar Kemal Nas önderliğindeki Türk Halk Müziği Korosu da birbirinden güzel türküler icra etti.

Sunuculuğunu Fatih Yavuz’un yaptığı programın birinci bölümünde solo eserlerde sahneye Gülsen Ölmez, Nurten Yıldırım, Keriman Saka, Ahmet Gebiç, İlknur Çelik ve Ünal Sağlam çıktı.

Bu bölümde ayrıca Halkoyunları Birim Şefi Melek Kum nezaretinde Minik Kız Otantik, Minik Potpori Kız-Erkek, Minik Kız Erkek Stilize, Minik Potpori Kız-Erkek ve Kuzey Kafkas halkoyunları gösterileri yapıldı.

İkinci bölümde ise Keman Orkestra Şefi ve aynı zamanda Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ağzıküçük yönetiminde keman orkestrası sahne aldı. Birbirinden güzel eserler çalan geleceğin virtiözleri  minik halkoyunları ekipleri gibi büyük alkış aldı.

Yine bu bölümde Bağlama Trio’nun yanı sıra, Halkoyunları gösterilerinde Artvin, Zeybek, Yıldız Erkek Otantik ve Trabzon Kız-Erkek Stilize  sahne aldı. Solo eserlerde de Temel Uzlu, Ahmet Adanur, Salim Kurt, Osman Konak ve Ahmet Özdemir eserlerini icra ettiler.

Programın sonunda birim şeflerine çiçekleri takdim edilirken dernek başkanı Tunç Turhan ve Derneğin Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Ali Çankaya bir yılı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirterek önümüzde sezon yepyeni sürprizlerle Trabzonlular’ın karşısında olacaklarını söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler