Trabzon'da Mülteci krizi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da meydana gelen küçük kaza arkasında ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.Edinilen bilgiye göre; 7 yaşındaki Suriyeli Mülteci Hude Şeyh Yusuf, Ortahisar İlçesi Kalkınma Mahallesinde bisiklet sürerken kendisine araç çarptı

Trabzon'da Mülteci krizi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da meydana gelen küçük kaza arkasında ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Edinilen bilgiye göre; 7 yaşındaki Suriyeli Mülteci Hude Şeyh Yusuf, Ortahisar İlçesi Kalkınma Mahallesinde bisiklet sürerken kendisine araç çarptı. Yaralanan minik mülteci 112 ekipleri tarafından KTÜ Tıp Fakültesine kaldırıldı. Yusuf’un kimliği ve sağlık güvencesi olmadığı için bu hastaneden Numune Hastanesi Yenimahalle kampüsüne sevk edildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DURUMU ÇÖZDÜ 

Bu hastaneye de minik Suriyeli'nin Gaziantep’de bulunan mülteci kampından ayrıldığı için hastaneye girişi gerçekleşmedi. Hastane yetkilileri, Trabzon Sağlık İl Müdürlüğünü arayarak durumu bildirdi. Suriyeli Mültecilerin Türkiye’de tedavi edilebilmesi için verilen kimlik kartlarının sadece Gaziantep’de bulunan devlet hastanelerinde geçtiği bu nedenle Minik Yusuf’un Trabzon’da tedavisinin mümkün olmadığı öğrenildi.

ORTOPEDİYE SEVK EDİLDİ 

Sağlık İl Müdürülüğü küçük Yusuf’a özel tutanak düzenleyerek tedavisinin yapılmasını istedi. Numune Hastanesi Miniği tedavi altına aldı. Yapılan tetkiklerde Sağ ayak bileğinde kırık olduğunu tespit etti. Bu kontrolün ardından Yusuf’un ayağı alçıya alındıktan sonra Ortopediye sevk edildi. Bu durum da Trabzon’da bulunan mültecilerin sağlık kontrollerini akıllara getirdi.

Haber : Şükrü Üçüncü  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler