Trabzon'da müftülük iftar verdi

 Trabzon'da protokol üyeleri İl Müftülüğü tarafından organize edilen iftar yemeğinde buluştu. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın da katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, yemeğe katılanlara teşekkür ederek "Diyanet İ

Trabzon'da müftülük iftar verdi

 

Trabzon'da protokol üyeleri İl Müftülüğü tarafından organize edilen iftar yemeğinde buluştu. 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın da katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, yemeğe katılanlara teşekkür ederek "Diyanet İşleri Başkanımız Prof.Dr. Mehmet Görmez hocamızın selamlarını getirdim, hayır dualarını getirdim, iyi dileklerini getirdim.

Sayın valimizin yüksek himayelerinde gerçekleştirilen bu davette aranızda bulunmaktan dolayı bir kardeşiniz olarak duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Biz öyle bir milletiz ki başkalarının derdini dert edinmek, başkaları gülmeden tebessüm etmeden kendisi tebessüm etmeyecek kadar izzet ve irfana sahip bir milletiz. Geçen yıl Ramazan ayında bu koca yüce Türk milletinin yardım eli Somali'ye kulak verdi, 'onlar iftar etmeden ben etmem' dedi.

Bu Ramazan'da ise müslümanların cefaya uğradığı, müslüman oldukları için her türlü işkenceye maruz kaldıkları Arakan gündeme geldi. Oraya yardım elini uzattık. Bizim yaptığımızın başkalarından çok önemli bir farkı var.

Başka büyük devletlerde önce yardım eli uzatırlar, ancak mutlaka orayla ilgili başka maddi beklentileri vardır, bizim ise böyle bir beklentimiz olmaz" diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti , Tasavvuf Korusu,Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Filminin gösteriminin ardında iftar programı son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler