Trabzon'da MOBESE geldi hırsızlar gitti

Trabzon İl Merkezi Polis Sorumluluk Bölgesi içerisinde, 2008 yılı itibariyle hizmete giren Mobese sistem sayesinde kent merkezinde hırsızlık olaylarında eski yıllara oranla azalma olduğu bildirildi.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, konu ile ilgili olarak

Trabzon'da MOBESE geldi hırsızlar gitti

Trabzon İl Merkezi Polis Sorumluluk Bölgesi içerisinde, 2008 yılı itibariyle hizmete giren Mobese sistem sayesinde kent merkezinde hırsızlık olaylarında eski yıllara oranla azalma olduğu bildirildi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada teknolojinin asayişe müessir olaylardaki etkisine vurgu yaparak mobesenin çok önemli olduğunu, 103 noktada sabit ve hareketli 146 mobese kamerasıyla ilimizin 3 ayrı giriş ve çıkış noktasında bulunan hız ihlal sistemi, plaka tanıma sistemi, araç takip sistemi ve komut aracından oluşan donanımla şehrin kontrolü sağlandığını bu sistem sayesinde suç oranlarında azalma olduğunu söyledi.
 
Özellikle son günlerde hırsızlık olaylarında artma olduğu yönünde haberler çıktığının altını çizen Vali Kızılcık bu konu ile ilgili olarak istatistik verileri açıkladı.
 
Geçen yıla oranla aynı dönem içerisinde evden hırsızlık olaylarında %2, işyerinden hırsızlık olaylarında %5, resmi kurumlardan hırsızlık olaylarında ise %20 azalma olduğu görüldü.
 
Ayrıca plaka tanıma sistemiyle üç ayrı noktadan 15 milyon 210 bin 952 aracın kontrolünün yapıldığı, bu araçlardan 40 bin 72 araç ile ilgili olarak hacizli yakalama, trafikten men, plaka çalıntı ve kayıp işlemi uygulanmış 823 şahıs hakkında kimlik kontrolleri gerçekleştirilmiş ve 21 silah yakalanmıştır.
 
Vali Kızılcık teknolojinin, güvenlik güçlerinin çalışmalarına katkısına da değinerek "Artık teknoloji ve iletişim çağında yaşıyoruz devlet olarak her alanda olduğu gibi güvenlik alanında da teknolojiyi kullanıyoruz gördüğünüz gibi mobese izleme sistemi sayesinde kısa sürede başarılı çalışmalar olmuş ve suç oranlarında azalma olduğu görülmüştür. devletimizin görevi vatandaşın güvenliğini ve huzurunu sağlamaktır.
 
Bu konuda tüm imkanları seferber ediyoruz. teknolojik donanımlardaki yatırımlarımız devam edecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler