Trabzon'da mikrokrediye rağbet

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, kadınları meslek ve iş sahibi yapmak için Valilik ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri mikrokredi uygulamalarına vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtti. Belediyenin, İŞKUR ve Milli Eğit

Trabzon'da mikrokrediye rağbet

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, kadınları meslek ve iş sahibi yapmak için Valilik ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri mikrokredi uygulamalarına vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtti.

Belediyenin, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kurslarında başarılı olarak sertifika alan kadınların, mikrokredi uygulamasına başvurarak kredi kullandıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Bu uygulamadan faydalanarak işyeri açan kadınlarımız var. Ayrıca Hanımeli Pazarları Oluşturma Projesi kapsamında Forum ve Varlıbaş Alışveriş Merkezlerinde oluşturulan hanımeli pazarları ile kadınlar kira ödemeden ürünlerini satabiliyorlar. Bunun yanında yapılacak olan Ortahisar'ı Turizme Kazandırma Projesi kapsamında hanımeli pazarları oluşturma çalışmaları devam ediyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel