Trabzon'da mikrokredi uygulaması

 Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bugüne kadar geçen sürede bin 200 kişiye mikrokredi kullandırıldığını söyledi. Gümrükçüoğlu,29 Mart 2009'da yapılan mahalli seçimlerde halkın onayını isterken 61 proje vaat ettiklerini belirterek, ''Bu v

Trabzon'da mikrokredi uygulaması

 

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bugüne kadar geçen sürede bin 200 kişiye mikrokredi kullandırıldığını söyledi. 

Gümrükçüoğlu,29 Mart 2009'da yapılan mahalli seçimlerde halkın onayını isterken 61 proje vaat ettiklerini belirterek, ''Bu vaatlerimizden 28. sıradaki projemiz mikrokrediydi. Dar gelirli kadınlara kaynak oluşturulması amacıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve Trabzon Valiliği ile birlikte belediye olarak mikrokredi uygulamasını başlattık. 26 Haziran 2010'da gerçekleştirdiğimiz törenle kentimizdeki mikrokredinin stardını verdik'' dedi. 

     Bugüne kadar geçen sürede bin 200 kişiye 1 milyon 100 bin lira kredi kullandırıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: 

     ''Kullandırılan kredilerin geri dönüş oranının yüzde 100 olması da uygulamanın Trabzon'da eksiksiz sürdürüldüğünün en önemli göstergesidir. Balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek amacıyla uygulamaya giren mikrokrediyle insanlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz.'' 

     Gümrükçüoğlu, mikrokredi ile üretime katkı yapan girişimci kadınlardan 20'sinin vergi mükellefi konumuna geldiğini ve yanlarında işçi çalıştırmak suretiyle istihdama da katkı yaptıklarını vurgulayarak, kendileri için bundan daha büyük mutluluk olamayacağını kaydetti.

     

    

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel