Trabzon’da memurların satılan eşyası!

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı derler ama Trabzon'dan ayrılan memurlar ev eşyalarını taşımak yerine satarak Trabzon'dan ayrılıyorHaber61 olarak ikinci el eşyalarının satışı ile ilgili yaptığmız araştırmada çok şaşılacak detaylarla karşılaştık

Trabzon’da memurların satılan eşyası!

Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı derler ama Trabzon'dan ayrılan memurlar ev eşyalarını taşımak yerine satarak Trabzon'dan ayrılıyor

Haber61 olarak ikinci el eşyalarının satışı ile ilgili yaptığmız araştırmada çok şaşılacak detaylarla karşılaştık.

Trabzon’da ikinci el eşya satan mağazalara en çok ilgi gösteren öğrenciler ile bekarlar olurken gözden kaçmayan ayrıntı ise Trabzon'da görev yapan  memurlar Trabzon'dan ayrılırken ev eşyalarını satarak taşınmaları.

ÖĞRENCİLER EN ÇOK GELİYOR

Sekiz yıldır ikinci el eşya ,alıp sattığını söyleyen Miraç Bulut, “ belkide bu güne kadar dikkat bile etmediğimiz ayrıntıları ortaya koydu. Bulut en iyi müşterilerinin öğrenciler ve bekarlar olduğunu belirterek" Bize uğrayan bekarlar ve öğrenciler oluyor. En çok sıkıntı yaşadığımız ise hırsızlar. Bazen çok ilginç olaylarla karşılaşıyoruz. Gelin evde eşyam var size satmak istiyorum diyen uyanıklar bize tatile gitmiş insanların, yada gurbetçi vatandaşların evlerindeki eşyaları satmak istiyorlar. Biz genelde eşyalı ve içinde ailenin olmadığı evlerden ikinci el mal almıyoruz. Bazen de hırsızlar çaldıkları başkalarının eşyalarını  bize satmaya çalışıyor.”dedi.

MEMURLAR EŞYALARINI SATIYOR

Genelde tayinleri çıkmış memurların eşyalarını aldıklarını söyleyen Bulut, “ Trabzon’da memurluk hayatlarını noktalayıp başka illere tayinleri çıkan memurlar  Trabzon’dan ayrılır iken evlerinde kullandıkları eşyaları yanlarında getirmiyorlar. Bunun nedenini soracak olursanız. Evden eve şehirden şehre taşımacılık yapan firmaların evlerini taşıtmak isteyen kişilere söylemiş oldukları fiyat. Beş milyarın üzerinde fiyat söyledikleri için tayini çıkan memurlar eşyalarını bize satıyor ve gitmiş oldukları yerlerde yeni eşya alarak hayatlarına devam ediyorlar.”şeklinde konuştu.

HEM KADIN HEM ERKEK SATMAK İSTEYECEK

İkinci el eşya alma işlemi sırasında hem kadının hem de erkeğin ortak evet demesi üzerine eşya aldıklarını belirten Bulut, “ Eşya satın almak için gittiğimiz evde çiftlerin biri eşya satmak istiyor diğeri istemiyorsa bizde eşyayı almadan geri dönüyoruz. Bunu sebebi ise evliliklerinde problem yaşamamaları. Eğer boşanmış bir çiftin evine denk gelirsek o zaman kesinlikle iki tarafında rızasını almadan eşyaları almıyoruz. Genelde boşanmış olan çiftlerin evlerine gitmiyoruz . Allah kimsenin yuvasını yıkmasın.”dedi.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler